avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita proprietari vechi imobil
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita proprietari vechi imobil

buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu o idee.. Ma aflu in situatia delicata de a incepe evacuarea silita a fostilor proprietari care mi-au vandut imobilul si nu mai vor sa iasa din casa pe care am obtinut-o legal prin cumparare prin act de v-c noatrial, inscris in CF . Pe scurt: au scos imobilul la vanzare , m-am intalnit cu ei pentru vizionare, am hoarat ca vreau sa cumpar , am obtiunt repede credit , le-am platit , iar acum ei vor habitatie 6 luni fara sa imi fi spus asta inainte. acum trebuie sa purced la eliberarea apartamentului , consider ca totul este legal si de parte mea, nu exista vreo clauza specifaicata in contractul autentic sau la CF cum ca ar fi grevat de sarcini sau ca este in habitatie . Care ar fi calea cea mai scurta daca ei nu inteleg sa plece? precizez ca creditul l-am obtiunt prin programul '' prima casa'' , cu ipoteca de rang 1 in favoarea statului roman. Deci daca se ajunge la un proces la judecatorie ei se vor judeca cu statul roman care este proprietar de drept in acest caz. Credeti ca dureaza aceasta procedura ? care sunt costurile pentru mine? Sunt recuperabile cheltuielile de judecata ?Multumesc anticipat pentru sfaturi!
Cel mai recent răspuns: ContSters36411 , utilizator 17:01, 7 Noiembrie 2009
Deci daca se ajunge la un proces la judecatorie ei se vor judeca cu dumneavoastra nu cu statul roman , pentru ca dumneavoastra o sa incepeti un proces de evacuare silita .
Chiar daca aceasta procedura dureaza , merita .
Cheltuielile de judecata sunt recuperabile .
Nu stiu cine v-a spus dvs. ca instituirea ipotecii (garantie reala) de orice rang ar fi ea (rangurile nu diferentiaza decat creditorii intre ei), va schimba calitatea de proprietar in contractul de vanzare - cumparare incheiat, dar a gresit! Conform art.1295 C.civ. "vinderea este perfecta intre parti si proprietatea este de drept stramutata la cumparator in privinta vanzatorului, indata ce partile s-au invoit asupra lucrului si asupra pretului, desi lucrul inca nu se va fi dat si pretul nu se va fi numarat" . Pe cale de consecinta sunteti proprietarul imobilului si subiect procesual activ in viitoarea actiune de evacuare, fiind titularul dreptului de proprietate! Deci deschideti actiunea in evacuare si succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita garantie imobiliara ipoteca rang 1, 2, 3 smarty67 smarty67 Am mare nevoie de o informatie..... Sunt in executare silita garantia fiind un imobil. Am 3 dosare, 1 un credit pe persoana fizica garantat cu imobil ipoteca ... (vezi toată discuția)
Prima casa 4 cata26 cata26 Buna ziua! As vrea dc se poate sa ma lamuriti intr o chestiune....maine semnez Contract Vanzare-Cumparare prin programul Prima Casa!Proprietarul cere drept de ... (vezi toată discuția)
Legalitate contract habitatie sub semnatura privata andoris andoris buna ziua! sunt noua pe acest forum si vreau sa stiu daca un contract habitatie imobil semnat si scris \'\'de mana\'\' intre parti , fara sa fie in fata unui ... (vezi toată discuția)