avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cum se impoziteaza salariile compesatorii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cum se impoziteaza salariile compesatorii

Salutare, doresc sa ma ajutati cu un raspuns cu privire la modalitatea de impozitare a salariilor compensatorii in urma disponibilizarii colective.

Mai exact am fost prins intr-o concediere colectiva iar printre masurile compensatorii s-a oferit si o suma de bani in functie de vechimea in cadrul companiei. Si ca sa fiu si mai exact din cei 48000 de lei brut unde am fost incadrat am incasat 28000 lei.
Este oare corect calculat? Asa mult se impoziteaza?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:43, 27 August 2018
Se impoziteaza ca si un salariu normal. (25% CAS; 10% cass si 10% impozit)

48000 x (25% +10%) = 16800 lei

48000 - 16800 = 31200 lei

31200 - 10% x 31200 = 28080 lei , rest de plata
Ultima modificare: Luni, 27 August 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre salariul compensator(disponibilizare) corina.trandafir corina.trandafir 1.Salariul compensator este obligatoriu sa fie trecut in statul de plata(rubrica alte drepturi)? Se impoziteaza la fel ca un salariu normal?se platesc din el ... (vezi toată discuția)
Cat reprezinta,concret? laurentiusergiu_33 laurentiusergiu_33 Art. 76. - (1) La incetarea contractului individual de munca din motive ce nu tin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensatie de ... (vezi toată discuția)
Impozit pentru salariile compensatorii amya1808 amya1808 Salariile compensatorii acordate in cazul concedieriloe colective sunt sau nu supuse impozitului pe venit? (vezi toată discuția)