avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1095 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Ce pot face ca propietatile care le detin sa le impart asa cum doresc eu fara a putea intra in posesia unuia din copii mei?( dupa decesul meu :sorry:).
Multumiri anticipate pt raspunsuri!
Actul de vanzare-cumparare nu poate fi atacat avand in vedere faptul imposibilitatea achitarii de catre fiica-mea a contravalorii propietatilor pe care le detin? Ea neputand sa justifice sumele care ar fi trecute in actele de vanzare-cumparare.:(
buna seara!
incheiati cu fiica dvs contract de intretinere.
Sa inchei un contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere si uzufruct viager? Acesta ar mai putea fi atacat de cineva? Cu acest tip de contract fiica-mea poate vinde fara consimtamantul meu unul din apartamente, iar eu pot incasa chiriile?
Multumiri anticipate pt. raspunsuri!:">
:offtopic: @ Margareta Stanciu: Gong Hey Fat Choy !

Regula este ca orice contract produce efecte numai intre partile contractante si poate fi atacat numai de catre acestea. Exista si exceptii de la aceasta regula dar in cazul contractului de intretinere e greu sa fie atacat de catre terti chiar daca sunt mostenitorii intretinutului.
In cazul contractelor de intretinere se noteaza si interdictia de instrainare a bunului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testamentul beton adina26red adina26red Cum pot alcatui un testament in care sa las mostenire casa nepotului meu, cu drept de a locui in ea, pana la deces, fiica mea?Mentionez ca mai am un fiu si o ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare sau contract de donatie danYel19 danYel19 buna ziua bunicul sotie mele vrea sa ne doneze apartamentul , dar cum sa facem contractul ? de vanzare cumparare cu uzufruct-viager sau de donatie ? precizez ... (vezi toată discuția)
Act vanzare-cumparare ContSters222740 ContSters222740 Buna ziua! Eu si sotia am dori sa facem un act pe o proprietate fiicei noastre in varsta de 19 ani(dintr-o casatorie anterioara am 2 copii). -Ce fel de act ... (vezi toată discuția)