Eu, in prezent, sunt student la Drept si m-ar interesa sa stiu daca dupa ce am luat examenul de intrare in barou trebuie sa dai bani celui care te invata meseria de avocat sau el are obligatia sa te invete fara sa-ti perceapa o taxa pentru efortul depus pentru a deprinde aceasta meserie? multumesc anticipat
@elena_mky
la mine situatia este exact invers
sunt av stagiar...sunt platita pentru munca mea...insa nu mi se explica nimic referitor la orice problema juridica. pur si simplu mi se spune fa aia...apoi aia etc (cereri de chemare in judecata, intampinari, note de sedinta etc)
consider ca e mai aiurea asa...fara sa stiu cum se fac stau si ma documentez cateva ore pana reusesc sa fac ceva...nu mai zic apoi de ton ridica ca nu e buna adordarea...tre sa refac...ufff iti vine sa te lasi de meserie
aaa...si nu pot sa ma impac cu programul de lucru impus.....de la 8 pana la 19 -20 de luni pana vineri ...
avocatul pe care ii invata cineva, alearga cat e ziua de mare, redacteaza documente, sta in instanta, sta la cozi in arhive, la registraturi, la RC, etc. In concluzie munceste! Invata ce-i drept dar are sarcini multe si grele de la cel ce a avut "bunavointa "sa il ia invatacel. Daca e un avocat bun nu are nevoie de banii bietului stagiar! E platit cu onorarii bune , iar plata aceea se datoreaza si transpiratiei avocatului stagiar. Asa, ca sa stiti. Nici dvs. poate, nu v-at nascut av. definitiv.
Sa fim mai buni, mai toleranti si mai genewrosi. Vom castiga muuult mai mult; si nu doar bani!