avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare autoturism fara act de vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare autoturism fara act de vanzare-cumparare

in urma cu trei ani am vandut o masina unui vecin de bloc si vecin fiind l-am inteles cand a zis ca nu are bani pt a transcrie masina pe numele lui.am zis ca e vecin,ca nu are unde sa plece dar se pare ca m-am inselat si acum nu il mai gasesc.cu el nu am facut nici un fel de act de vanzare-cumparare si i-am dat talonul masinii,la mine a ramas doar cartea de identitate.intrebarea mea e daca pot sa radiez masina doar cu cartea de identitate sau daca se poate face ceva ca sa o scot din evidenta pentru a nu mai plati impozit?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 03:35, 9 Noiembrie 2009
Pentru a vi se radia masina de la serviciul de taxe si impozite locale este necesar sa prezentati actul prin care ati instrainat-o.
nu am un asemenea act.dar ma gande-am sa o raportez furata dar cred ca-mi fac mai mult de lucru pt ca e cam tarziu acum dupa atata timp
trebuie sa faceti o actiune in instanta, in contradictoriu cu cumparatorul prin care sa solicitati instantei sa pronunte o hotarare care sa tina loc de act de vanzare-cumparare si puteti face si sesizare la politie sa-l amendeze pe respectivul. il opreste in trafic si il sanctioneaza, caz in care poate este de acord, totusi sa perfectati actele.
multumesc pentru raspuns!am sa iau legatura cu un avocat si sa vad ce pot face cu toate ca sunt sigur ca si pe mine ma asteapta o amenda destul de usturatoare.asta e.data viitoare voi fi mai atent
dorneanustelian a scris:

nu am un asemenea act.dar ma gande-am sa o raportez furata dar cred ca-mi fac mai mult de lucru pt ca e cam tarziu acum dupa atata timp

O problema ar fi ca daca declarati ca masina a fost furata comiteti o infractiune.Denunt calomnios.
Dupa atatia ani nu va crede nimeni...
Trebuie rezolvata problema altfel.
Incercati sa consulti un avocat din zona dvs ca sa nu aveti probleme penale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum aflu daca masina e radiata? IdaTuning IdaTuning Buna ziua, incep prin a spune ca duminica imi voi cumpar o masina din oras de la mine, masina este inscrisa pe galati, persoana care a cumparat masina a ... (vezi toată discuția)
Pot radia o masina fara talon si fara numere? anonim anonim Am vandut un autoturism Oltcit unei persoane, in termen de cateva zile urmand sa mergem sa facem actul de vanzare-cumparare. Dupa ce mi-a dat banii, ... (vezi toată discuția)
Probleme cu radierea masinii forraistefan forraistefan Buna ziua, Am si eu o problema cu radierea unei masini proprietate privata,in decursul anului 2008 am scos masina proprietete privata si inscrisa pe numele ... (vezi toată discuția)