avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Poate un SRL, platitor de impozit pe profit, sa ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Poate un SRL, platitor de impozit pe profit, sa desfasoare activitate fara angajati?

Am un SRL, cu doi asociati, platitor de impozit pe profit si am ca activitate "inchiriere si leasing cu bunuri recreationale si echipament sportiv".

Pot in calitate de administrator, fara sa fiu angajat, si fara sa am un subcontract, sa fac contracte de inchiriere cu clientii?
Cel mai recent răspuns: MARGARETA STANCIU , Avocat 10:40, 8 Noiembrie 2009
nu are nimic a face una cu alta...;) dar nu are nici logica.Aveti activitate si profit...cine lucreaza? Probabil sunteti incadrat ca fiind micro intreprindere si ar trebui sa aveti cel putin un angajat.Da, dv. puteti incheia contracte si puteti face orice, dar o firma cu activitate trebuie sa apara cu cel putin un angajat.
Ultima modificare: Duminică, 8 Noiembrie 2009
Eu.Ro.Lex & Av. Martin Vasile Emil , Avocat
Daca reprezentati societate la incheierea unor asemenea contracte le puteti face
Cele doua raspunsuri de mai sus se contrazic..

Nu sunt microintreprindere, sunt platitor de impozit pe profit. Stiu ca SRL-ul nu e obligat, 'by default', sa aiba angajati. Dar daca fac contracte de inchiriere, in calitate de administator, cu diversi clienti, se poate considera ca fac o munca la negru?
Obligativitatea angajarii unui salariat este pt microintreprinderi.In cele cu impozit pe profit nu ai aceasta obligativitate.Evident ca in calitate de administrator veti incheia aceste contracte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa si ii in acelasi timp? sebisibiu sebisibiu Buna ziua, Pot avea un PFA is o II in acelasi timp? Am un PFA momentant si se poate sa depasesc plafonul de 119.000 EUR deci va trebui sa platesc TVA. Daca ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil de pe persoana juridica pe persoana fizica PNicusor PNicusor Buna ziua, Intentionez sa achizitionez un imobil nou pe persoana juridica platitoare de TVA. Am inteles ca vanzatorul poate sa faca factura cu taxare ... (vezi toată discuția)
Taxe si impozite srl pascaadryan pascaadryan buna ziua, as dori sa deschid o societate dar nimeni nu reuseste sa-mi raspunda clar la urmatoarele intrebari: 1)Ce taxe si impozite trebuie sa platesc ... (vezi toată discuția)