Buna ziua! Pe 15 ianuarie 2018 am dat avans 6500 Ept achizitionarea unui apartament nou eu avind diferenta pina la 30000 E urmind ca restul de 35000 e sa fac imprumut cu credit ipotecar (precizez ca eu nu ma aflu in romania iar sotul meu este sofer pe tir cu salariu si diurna in romania). Am fost la banca la care ne a trimis dezvoltatorul (Alpha bank) supunindu ne ca directorul de banca este prietena lui ni s a facut simularea pe 16 ianuarie 2018 raspunsul a fost ok nu aveti nici o problema creditul v a fi acordat. Pe 25martie 2018 sotul meu a mers la banca cu documentele necesare din nou i s a spus sunteti ok mai ales ca aveti banii pt jumatate de casa. Doamna respectiva i a spus sotului intr o săptămână veti fi sunat. A trecut o luna de zile de asteptari si nu a fost sunat si in luna aprili a aceluiași an a sunat sotul meu si i sa spus ca nu i a fost acordat creditul din motive necunoscute. Am rugat un prieten sa ne faca creditul la o alta banca pe numele lui (BRD banca la care domnul constructor nu avea cunostinte) creditul nici aici nu a fost acordat consilierul bancar spunind ca nu are cu ce sa compare apartamentul drept urmare banca nu a acordat creditul. Domnul constructor a depus actele necesare la banca dupa o luna de zile dupa ce prietenul meu a depus actele necesare. A tras de timp sa ne expire contractul pe care il facusem cu el pt cei 6500 E(30 iunie 2018 a expirat contractul). Intrebarea mea este cum pot recupera banii de la domnul constructor din moment ce apartamentul lui nu prezinra carantie pt banca si nu au fost acordate credite la doi oameni diferiți la doua banci diferite pe acelasi apartament? Va mulțumesc anticipat!
avocatmaria
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
aveti un contract pe cei 6500 Eur, acolo sunt prevazute niste clauze,
daca nu vedem ce anume se mentioneaza in contract , cum sa va spunem in mod concret ce trebuie sa faceti?
Consultanta juridica se da cu actele in fata, pentru ca altfel va putem spune ceva eronat...
in principiu - se pot recupera cei 6500 Eur, daca nu exista vreo clauza contrara in contractul semnat de dvs
GermanAlex
Utilizator 2din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Cand depinzi de un imprumut, antecontractul se face astfel ca in cazul in care nu primesti imprumutul sa primesti banii inapoi, pentru ca nu e vina ta. Nu e trecuta asemenea clauza? Mergeti la un avocat si discutati cu contractul in fata. Se poate sa fi pierdut banii.
Bunuri in comun
ana.ana
Buna ziua,
Daca prietenul meu face credit prima casa singur pentru un apartament, iar eu ii dau bani cash pentru avansul de 3000 EUR si inca 5000 EUR pentru ... (vezi toată discuția)