avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna ziua, pot depune cerere pentru pensie alimentara daca nu suntem divortati? Sotul a parasit domiciliul in luna Iunie a.c si de atunci eu am ramas cu copiii ( 8 si 2 ani) sa ii intretin singura, . Tin sa precizez ca datorita faptului ca nu are cine sa ma ajute sa stea cu copiii, nu am servici; de cand el a plecat eu am demisionat. In afara alocatiei de 168 lei pt ambii copiii nu am alt venit. Sotul nu contribuie in nici un fel la asta. Voiam sa stiu daca pot beneficia copiii de pensie alimentara, dat fiind faptul ca el nu accepta divort. Va multumesc si sper sa gasesc o solutie in privinta asta
Ultima modificare: Marți, 28 August 2018
Daniela Ghiban, utilizator
nu este necesar ca sotul sa accepte divortul ca sa puteti divorta.
Divortul se pronunta si cand unul din soti nu e de acord.
pensia de intretinere pentru copii o puteti obtine cu siguranta
M-ar interesa sa stiu exact unde as putea sa ma adresez pentru pensia alimentara, daca trebuie sa platesc ceva si daca se poate sa fac cererea asta chiar daca inca suntem casatoriti. Nu am posibilitate financiara pentru a intenta eu divortul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot intenta proces de pensie alimentara ,dacă nu sunt divorțată? Elenko Elenko Sunt despărțită în fapt de sot ,de doi ani jumate;cei doi copii din căsătorie sunt cu mine,iar al treilea copil rezultat din relația actuală poarta ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara copil major camycamelya camycamelya Buna ziua! In urma divortului dintr-e mine si sotul meu, in urma hotararii de divort sa stabilit ca ambii mei copii sa ramana in grija tatalui. Am o fata si un ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara CamiB78 CamiB78 Am divortat in 2007,copilul in varsta de 6 ani mi-a fost incredintat,nu am cerut pensie alimentara la divort,urmand ca tatal copilului sa contribuie la ... (vezi toată discuția)