avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Suprafata utila a apartamentelor de pe scara blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Suprafata utila a apartamentelor de pe scara blocului

Buna ziua !
Va rog sa-mi spuneti de unde pot afla valorile suprafetelor utile ale apartamentelor de pe scara blocului .
Ar fi utila alta sursa decat asociatia de proprietari .
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Faulkner , utilizator 15:38, 28 August 2018
De la proprietari.
La ce va este necesara Su?
Puteti adresa cerere la asociatie.
Ar trebui sa va raspunda daca motivati cererea.
Adica sa explicati si de ce va intereseaza.
Asociatia este singura detinatoare a tuturor suprafetelor utile dintr-un condominiu comunicate de proprietari in documentele de proprietate ale fiecarui apartament. Acestea stau la baza calculului cotei parte de participare la cheltuielile pe proprietate. De cele mai multe ori nu coincide cu cota parte indiviza din actul de proprietate din motive diverse. (a se citi capitolul aferent subiectului din L230/200, L196/2018), , daca sunt mai multe asociatii in blocul respectiv, respectiv cate o asociatie pe fiecare scara.
Cotele parti recalculate sunt insusite de proprietari in A.G. si inregistrate in actele de constituire ale asociatiei, hotararea judecatoreasca.
In blocul nostru, s-au inventariat suprafetele utile pentru constituirea asociatiei de locatari in 1992, existand 3 categorii de apartamente cu 1,2 si 3 camere, vand suprafete egale in cadrul aceleiasi categorii. La vanzarea lor, intre anii 1992 si 1995,( mentionez; vanzarea s-a facut prin 2 societati comerciale si prin Consiliul Local!!) s-a constatat ca aproape fiecare contract de vanzare-cumparare avea inscrisa alta cota pentru acelasi tip de apart. Astfel, suma cotelor de proprietate pentru intreg blocul de 66 de apart. era cca 90%. Blocul fiind locuit de persoane cu bune cunostinte tehnice, constructori, ingineri,, nu a prezentat nicio problema sa asortam scripticul cu realitate. E o simpla aritmetica.
Problema va fi la aplicarea L196/2018, care obliga asociatiile sa-si actualizeze cotele parti, in functie de modificarile suprafetelor utile din apartamente!
Multumesc pentru raspunsuri !
Una dintre probleme este ca , cheltuielile cu intretinerea si reparatiile nu se repartizeaza proportional cu cota parte indiviza . Cine locuieste la 1 camera plateste la fel cu cei care locuiesc la 4 camere . S-a format o gasca din 3 vecini
( unul fiind presedintele ), toti locuiesc la 4 camere si impreuna cu administratorul fac legea .
Asociatia este singura detinatoare a tuturor suprafetelor utile dintr-un condominiu

Autoritatea care detine intreg setul de documente este serviciul urbanism din primarie care detine documentele in baza carora a fost construit imobilul de locuit in comun si in baza carora se completeaza cartea tehnica a constructiei

Alte discuții în legătură

Aspecte legate de datele ce se trec in acordul de asociere/anexa sa MrCod MrCod Se da urmatorul caz: In 1991 un bloc cu 2 scari a fost predat si locatarii au cumparat acele apartamente pe baza schitelor si actelor facute atunci. Cei care ... (vezi toată discuția)
Diferente asociatie +cota Zubcanu Zubcanu Am si eu doua intrebari: 1. Care este diferenta dintre o asociatie de locatari si una de proprietari? 2. Cand am cumparat apartamentul, aveam o cota de ... (vezi toată discuția)
Supraf utila - boxa filip01 filip01 Legea noua 196/2018 spune ca chelt pe cota parte indiviza se aloca functie de % de supraf utila a fiecarui proprietar. In blocul meu, cu boxe la subsol, supraf ... (vezi toată discuția)