avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Tatăl meu mă agresează verbal, uneori și fizic, ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Tatăl meu mă agresează verbal, uneori și fizic, mă amenință cu moartea iar când are chef mă dă afară din casă. Aș vrea să știu ce să fac ca să schimb situația

Buna ziua.
Am si eu cateva intrebari legate de o problema in familie. Am 20 de ani si de 3 ani de zile tatal meu ma tot agreseaza verbal, au fost dati cand m a agresat si fizic. Parintii mei nu sunt divortati, apartamentul in care locuiesc este pe numele lui, dar toate cheltuielile sunt pe umerii mamei mele, ea lucrand in strainatate. El are probleme cu alcoolul, devine violent, ma ameninta cu moartea si cand are chef ma da afara din casa.. Am facut si o plangere la politie dar mai mult de o amenda de 200 de lei, nu i au dat. As vrea sa stiu ce sa fac ca sa schimb situatia, cum ar putea fi sanctionat si ce ar trebui sa fac sa aibe pedeapsa pe care o merita.
Multumesc
Ultima modificare: Joi, 30 August 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: route , utilizator 17:27, 18 Noiembrie 2018
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
In primul rand discutati cu mama dv si expuneti-i situatia. Cred ca o cunoaste deja,nu cred ca problemele cu alcoolul s-au declansat in ultimii ani. Incercati sa il inregistrati si atunci cand trez fiind, spune "eram beat" aratati-i cum se comporta. Nu trebuie sa fiti langa el cand il inregistrati, lasati telefonul intr-un loc anume. Incercati sa il intrebati ce anume isi doreste si de ce se comporta asa., evident cand este treaz. Incercati sa il filmati cu telefonul, pe ascuns si apoi puneti-i dovada in fata. S-ar putea sa priveasca altfel lucrurile. Trimiteti mamei filmatele si inregistrarile. Daca nu este posibil nimic di ce v-am spus cereti-i mamei ajutorul pentru a va muta cu chirie si apoi cu calm incepeti o actiune in justitie contra tatalui dv: incepeti cu rele tratamente in familie..etc. Atasati amenzile de la politie.
Buna seara. Stimată domnișoară problema pe care ai spus-o nu este una simplă și, din pacate, nici una singulară. Pentru a te putea bucura de frumoșii ani pe care îi ai, recomandarea mea este de a te muta in chirie cât mai repede. Scuze de genul "nu mi se pare corect ca el să rămână....." nu își au locul și,nici moral nici legal, nu este o problemă pe care sa o rezolvi tu. Acest lucru ar trebui să îl rezolve părinții tăi, iar inițiativa unui astfel de demers va trebui să o aibă mama ta, pentru ca este evident că pentru tatăl tău situatia este una convenabilă. Mai exista o varianta, pe care vad ca nu ai luat-o in calcul:daca mama ta castiga astfel încât va întreține pe amândoi de ce nu pleci la mama ta?
In ceea ce priveste problema cu alcoolul aceasta nu va dispărea niciodată, doar se va agrava.

Sigur parerile mele nu sunt neaparat juridice, dar sunt sfaturi care iti ofera o rezolvare simplă și rapidă a problemelor pe care le ai, pentru a nu deveni un adult deprimat și lipsit de bucurii. Succes!
Ultima modificare: Joi, 30 August 2018
Codruţa Cimpoies , Consilier juridic
4 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mergi macar 6 luni la cursuri de kickboxing. O sa inveti sa te aperi si de agresorul de acum si de agresori viitori. In plus, iti faci si prieteni noi.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Lasa apartamentul si pleaca cat mai departe. Nimic nu este mai important decat persoana si sanatatea ta. Urgent! Lucrurile vor degenera si cu cat intarzii cu atat v-a fi mai greu pentru tine. Treaba cu locuinta poate fii transata doar de mama ta . Pleaca si vei fi bine.
5 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util

Nici0 instanta, nimeni si nimic nu poate impiedica un alcoolic sa comita o tragedie. Doar Dumnezeu a ferit-o pana acum de vreun viol sau alta nenorocire...aici nu se aplica ce scrie in manuale.
Pt initiatorul topicului, ce pot sa-i spun...cea mai buna idee este sa se mute...urmeaza o scoala si cauta-ti de lucru... Bautura e boala grea, si de ea te mai scapa doar moartea. nici un om beat nu va tine vreodata cont de un ordin de restrictie sau ceva...mai ales ca e in casa lui.
Pur si simplu, te muti si gata, nu ai alta cale..timpul le rezolva pe celelalte.
Chiar daca apartamentul respectiv e munca mamei tale...tu nu esti paznicul lui. Apartamentul nu e al tau...tu acolo ai statutul de "tolerat" ...suna urat, dar asta e adevarul. ... si e ff corect ca el sa ramana acolo, ca de altfel si puii isi iau zborul din cuib. Daca ai pus bani la investitiile facute, si poti dovedi, cel mult cred ca iti poti cere acei bani, dar nici aia...
cauta o ruda, pe cineva, si parerea mea, muta-te pana nu se intampla vreo nenorocire.
Succes....
PS; stiu exact prin ce treci.
Ultima modificare: Vineri, 31 August 2018
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat

Alte discuții în legătură

Am 16 ani și doresc să plec de acasă din pricina părinților Porima Anamaria Porima Anamaria Bună seara , am 16 și doresc să plec de acasă. De 6 ani încoace tata consumă mult alcool. În fiecare zi și noapte face scandal , certuri , adresează ... (vezi toată discuția)
Evacuarea silita a unuia din parinti Razvan_Paraschiv Razvan_Paraschiv Buna seara. E Vinerea Mare si mi-e si mie greu sa cred ca va scriu urmatoarele: Tatal meu este un alcoolic incurabil si deseori devine agresiv cand bea. De ... (vezi toată discuția)
Crescut de altii decat parintii zmkalasnikov zmkalasnikov Buna sa incep cu inceputul, la varsta de 8 ani ai mei s-au despartit, iar mama fiind constransa si santajata de parintii tatalui meu,a renuntat la mn. Am fost ... (vezi toată discuția)