avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sotul meu are dreptul la o parte din apartamentul meu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sotul meu are dreptul la o parte din apartamentul meu dobandit inainte de casatorie ?

Bună ziua. Am primit mostenire acum 30 de ani un apartament. Pe atunci nu eram casatorita si este pe numele de domnisoara . Sotul meu cu care sunt casatorita de 25 de ani , dar cu care nu mai traiesc impreuna, isi doreste partea financiara a lui , in caz de divort . Va rog sa-mi spuneti daca are dreptul la cota parte ? Va multumesc mult.
Ultima modificare: Marți, 28 August 2018
FeliciaFlorica, utilizator
Cel mai recent răspuns: FeliciaFlorica , utilizator 22:49, 28 August 2018
Nu, nu are. Apartamentul este bunul propriu al dvs.
Cel mult poate avea un drept de creanta daca a adus îmbunătățiri asupra imobilului.
Va avea in schimb dreptul la 1/4, daca decedați dvs prima.
Vă va moșteni, in calitate de sot supraviețuitor.
Restul de 3/4 aparține copilului/copiilor (daca aveti)
Ultima modificare: Marți, 28 August 2018
raluk0207, utilizator
multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventia matrimoniala poate fi atacata ? relatie relatie un imobil dobandit prin mostenire (ca fiu unic), prin certificat de mostenitor, poate face obiectul regimului comunitatii conventionale, la momentul incheierii ... (vezi toată discuția)
Mostenire marinica71 marinica71 buna!ma numesc marian si am o nelamurire:mama mea a decedat in 1992 .in timpul casatoriei cu tatal meu au achizitionat un apartament.din 1997 pana in 1999 ... (vezi toată discuția)
Succesiune - ce drept are sotul supravietuitor ? lexxy5 lexxy5 Buna seara , Am o intrebare , Ce cota parte are sotul supravietuitor la succesiune, Mama a decedat de curand , iar tata vrea sa ma lase fara ... (vezi toată discuția)