Buna seara , Am o intrebare , Ce cota parte are sotul supravietuitor la succesiune,
Mama a decedat de curand , iar tata vrea sa ma lase fara apartament.
Apartamentul a fost luat cu credit pe 20 de ani de mama care a decedat.
La momentul achitarii avansului nu a fost casatoria ( 1977 ). Titlul de proprietate este pe numele ei de domnisoara. Casatoria a avut loc in anul 1980 iar ratele i-au fost sustrase din salariu de catre CEC pana in 1997.
Tata nu a contribuit cu nici un leu la plata ratelor , nu a locuit nici macar 3 ani impreuna cu ea la apartament, Au locuit separat el avand casa langa oras. Au stat desprtiti dar nu au divortat din motive necunoscute de mine.
Eu si cu tatal meu suntem singurii mostenitori , neavand frati.
Din cate stiu bunurile dobandite inainte de casatorie sunt bunuri proprii, dar aici intervine problema cu ratele platite dupa casatorie. Imi puteti da mai multe informatii,
Eu am discutat si cu un avocat, iar acesta mi-a spus ca el ar avea parte decat un sfert din totalul mostenirii. Titlul de proprietate este pe numele dinainte de casatorie al mamei , fiind bun propriu dobandit inainte de casatorie, Avansul dat pentru apartament a fost platit de ea ,iar dupa ce s-a casatorit , ratele au fost sustrase de CEC din salariul ei. Avocatul mi-a spus ca acesta ar fi dreptul lui de creanta cum ca ar fi contribuit la alte cheltuieli in casa ,nu neaparat la achitarea ratelor,
Am vrut sa aflu si alte pareri inainte de a deschide succesiunea, sa stiu daca este mai bine sa merg mai departe in instanta sau nu.
asa este, @Apet-r nu a fost atent cand a raspuns.
Casa era bun propriu al mamei, iar tata mosteneste doar 1/4
vedeti daca e dispus sa renunte la mostenire,.
Buna ziua,
Tatal va mosteni 1/4 din partea achitata de mama inainte de casatorie si din partea achitata dupa casatorie va mosteni 5/8.
Faptul ca nu au stat impreuna, faptul ca nu ar fi contribuit la rate, trebuie dovedite cu acte si ... este destul de complicat.
Va sfatuiesc sa dezbateti succesiunea in instanta si sa solicitati ajutorul unui avocat.
Succesiune
lexxy5
Buna seara , Am o intrebare , Ce cota parte are sotul supravietuitor la succesiune,
Mama a decedat de curand , iar tata vrea sa ma lase fara ... (vezi toată discuția)