avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna seara , Am o intrebare , Ce cota parte are sotul supravietuitor la succesiune,
Mama a decedat de curand , iar tata vrea sa ma lase fara apartament.
Apartamentul a fost luat cu credit pe 20 de ani de mama care a decedat.
La momentul achitarii avansului nu a fost casatoria ( 1977 ). Titlul de proprietate este pe numele ei de domnisoara. Casatoria a avut loc in anul 1980 iar ratele i-au fost sustrase din salariu de catre CEC pana in 1997.
Tata nu a contribuit cu nici un leu la plata ratelor , nu a locuit nici macar 3 ani impreuna cu ea la apartament, Au locuit separat el avand casa langa oras. Au stat desprtiti dar nu au divortat din motive necunoscute de mine.
Eu si cu tatal meu suntem singurii mostenitori , neavand frati.
Din cate stiu bunurile dobandite inainte de casatorie sunt bunuri proprii, dar aici intervine problema cu ratele platite dupa casatorie. Imi puteti da mai multe informatii,

Multumesc
Ultima modificare: Joi, 23 Ianuarie 2020
lexxy5, utilizator
Cel mai recent răspuns: lexxy5 , utilizator 21:07, 23 Ianuarie 2020
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune - ce drept are sotul supravietuitor ? lexxy5 lexxy5 Buna seara , Am o intrebare , Ce cota parte are sotul supravietuitor la succesiune, Mama a decedat de curand , iar tata vrea sa ma lase fara ... (vezi toată discuția)
Bună seara. se da următoarea problema. mama a decedat în 2020 ... Alessyaalx Alessyaalx Bună seara. Se da următoarea problema. Mama a decedat în 2020 in urma decesului a rămas un apartament de 3 camere dobândit înainte de căsătorie,dar o ... (vezi toată discuția)
Bunuri luate in concubinaj judecate pe vechile coduri loredana69 loredana69 in 1986 tatal meu primeste un apartament de la institutia unde lucra.la acea data parintii mei erau casatoriti .in 1992 cei doi platesc un avans de 10% apoi ... (vezi toată discuția)