avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Exercitarea unei functii de conducere cu caracter ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Exercitarea unei functii de conducere cu caracter temporar.

Buna ziua,
Va rog sa ma lamuriti, daca este posibil, cu urmatoarea problema: Incepand din luna decembrie 2015 sunt angajatul DASC Lugoj in functia de gestionar in cadrul Cantinei de ajutor social iar din data de 19.02.2018 sunt numit in baza unei decizii si coordonator in cadrul cantinei pana la ocuparea postului vacant de Sef serviciu, exercitand ambele functii si in prezent.Tot in aceeiasi decizie mai este mentionat faptul ca i-mi sunt delegate toate atributiile aferente functiei de sef serviciu pana la ocuparea postului vacant, practic si responsabilitatea si volumul de munca aferenta postului. La solicitariile mele repetate catre conducere vizand marirea salariala la nivelul superior cel de conducere sau orice alta varianata legala pentru care sa fiu retribuit pentru munca prestata mi-i sa comunicat ca nu exista cadrul legal in acest sens, iar partea de coordonare nefiind retribuita. Mentionez ca sunt salariat contractual retribuit in baza Legii 153/2017.
Va multumesc pentru atentia acordata.
Cel mai recent răspuns: ContSters497447 , utilizator 14:18, 30 August 2018
Exista baza legala : art.30 alin.2 din Legea 153/2017
[ link extern ]
Multumesc pentru raspuns. Va rog, daca puteti sa-mi raspundeti daca retribuirea conform art.30 mai este conditionata si de criteriile de ocupuare a postului de sef serviciu. Argumentarea este ca neavand studii de specialitate in asistenta sociala nu indeplinesc conditiile ocuparii postului si in aceste conditii nu pot fi platit la nivelul corespunzator. Multumesc
Ultima modificare: Joi, 30 August 2018
ContSters497447, utilizator
Exercitarea cu caracter temporar a unei funcții de conducere se realizează prin numirea temporară a unei persoane angajate/numite care îndeplinește condițiile specifice pentru ocuparea funcției de conducere și care nu a fost sancționată disciplinar.
Am inteles. Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un post de conducere dintr-o instituție publică devine vacant ... jacquelline jacquelline Un post de conducere dintr-o instituție publică devine vacant prin pensionarea titularului. Ocuparea acestuia poate fi facuta in baza unui act administrativ ... (vezi toată discuția)
Cim parțial cu funcții de conducere în sistemul sanitar director ingrijiri director ingrijiri As dori sa stiu daca o persoana care ocupa o functie de conducere, respectiv asistent sef pe unitate intr-un spital, prin decizie, fara concurs, poate sa ... (vezi toată discuția)
Inlocuitor sef serviciu Adi Adi Adi Adi Buna ziua! Sunt personal contractual angajat ca referent (desi am studii superioare, postul a fost prevazut ca studii medii), iar de curand, am fost numita ... (vezi toată discuția)