Am o relatie cu cineva, Eu am niste proprietati si o afacere, ea are niste proprietati si o afacere.
Intrebarea mea nu are legatura cu ce avem acum. Am vrea sa cumparam o casa intr-o alta tara UE insa pe numele ei (datorita statutului meu diplomatic nu pot detine proprietati pe teritoriul acelei tari). Banii pentru casa respectiva vor proveni din economiile mele. As putea face un contract de orice tip in Romania prin care sa stipulez ca proprietatea respectiva imi va reveni mie in cazul disolvarii casatoriei?
Mentionez ca toate costurile asociate acelei proprietati vor reveni strict din economiile mele.
Este discutabil dar, teoretic, ati putea incheia o conventie matrimoniala prin care adoptati regimul matrimonial al comunitatii conventionale de bunuri. Conform art. 367 lit e, aceasta conventie poate contine prevederi cu privire la lichidarea regimului matrimonial al comunitatii conventionale de bunuri deci, din nou, teoretic, ar putea sa prevada o clauza prin care stabiliti ca bunul va fi atribuit dvs ni cazul divortului. Spun teoretic pentru ca bunul va fi bunul ei propriu si, nu ar trebui sa faca obiectul actului de lichidare al comunitatii. Totusi, ceea ce nu este interzis de lege este permis, ramane sa discutati cu un notar public pe aceasta tema.
Bunuri comune
Lyca
Buna ziua,
Sunt casatorita de aproape 11 ani.
Sotul meu are contract de vanzare - cumparare (este proprietar) pe actuala casa cu putin timp inainte de ... (vezi toată discuția)