avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divorț cu minor, program de vizitare minor ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divorț cu minor, program de vizitare minor nerespectat de tata. Pot sesiza undeva acest lucru, și dacă da, care sunt demersurile?

Buna ziua.In urma cu cateva luni am divorțat,copilul are 3 ani,îl cresc singura cu multe sacrificii.Custodia este comuna(am fost de acord cu condiția să i se impună program de vizita).La divorț,pentru a termina in aceeasi zi,nu am avut nici o pretenție,plata pensiei alim. lunilor din urma,ratele pe care in doi ani le-am achitat singura( ca m-a lăsat cu ceva datorii),cerusem si de la cresa băiatului un an jumătate suma care am achitat'o pt a dovedi cât am plătit etc..povestea interioară este lunga si dureroasă care nu mai contează acum..concluzia este ca aveam destul de multe motive împreună cu dn avocat sa obtin cred,custodie exclusivă,chiar si'a asumat tot ceea ce s'a intamplat,si pt ca sunt o pers sufletista,am vrut sa termin divorțul intr'o zi si sa se impună program de vizita,un week la 2 sapt,o săpt in iulie una in august,acestea le-au decis domnii avocați,iar pe scurt nu am avut pretenție la nimic.Problema este urmatoarea:nu si a luat baiatul in nici o săpt vara asta,stam la 5 min distanta,îl văd des la terase,f relaxat omul,in săpt de sf Maria a avut o săpt liber,Nu si a luat baiatul nici o zi..Eu lucrez mult,o am decât pe mama care ma ajuta cu baiatul însă si ea lucreaza in ture,sunt nevoită să lucrez ture de noapte pt a sta a doua zi cu copii,iar cand efectiv nu pot face schimb de tura si apelez la el ma refuza imi vorbește extrem de urat ,mereu imi spune ai vrut divorț descurca'te.Nu se gândește la binele copilului ,doar se mândrește cu baiatul însă nu duce grija lui.Pot sesiza undeva ca nu isi respecta hotărârea judecătorească? Care sunt demersurile?
Ultima modificare: Marți, 4 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: pop_m , utilizator 22:17, 4 Septembrie 2018
Dacă tot nu se implica ,ar fii ok sa am custodia exclusivă asa cum este si realitatea.Ma ocup de copil exclusiv de cand l-am născut. Asa nu mai ma rog de el sa stea cu copilul,nu ma mai rog sa imi dea vreo adeverința pt gradi si cate o sa mai imi trebuiască de acum încolo..
Cred ca v a raspuns Dna care a adresat întrebarea , d-le moderator!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu v-am spus ca nu obtineti custodie exclusiva.
Si eu cu asa ceva ma ocup printre altele...si pana acum nu am gresit niciodata...

Program restrans oricum nu cred ca veti obtine.
Ca sa obtineti asa ceva trebuie sa va judecati extraordinar de bine si de regula se resping.Fara avocat brici nu aveti nicio sansa.Rata de respingere este de cca 499 cazuri respinse din 500 ca sa intelegeti sansele dvs...
Ca sa nu pierdeti vremea si bani prin justitie e bine sa o lasati asa.
Nu este imposibil de obtinut dar dvs. nu veti obtine...
Am inteles,va multumesc frumos.Intr'adevar nici timp si nici bani nu am de pierdut,vroiam sa stiu ce pot face in legatura cu faptul că nu isi respecta ce e decis in hotărârea judecătorească.Va multumesc inca o data.Iar dna avocat imi cer scuze ca am raspuns înaintea dvs.
In primul mesaj nu ati scris ca va rugati de el sa va dea adeverinta, ci ca nu se implica in cresterea baiatului, iar sa cereti restrangerea programului sau sa exercitati exclusiv autoritatea parinteasca, nu il va face mai responsabil si nici nu va va da bani mai multi pentru baiat.
Incercati variantele pe care vi le-a dat d-l avocat.

Alte discuții în legătură

Divort cu minor Steli123 Steli123 Buna ziua, un model de opinie asupra unei cereri reconventinale? (vezi toată discuția)
Custodie minor din concubinaj AlinaCecilia AlinaCecilia Am primit hotarare definitiva cu custodie exclusiva in decembrie 2018 tatal copilului nu s-a prezentat la nici unul din termene, a fost reprezentat de avocat ... (vezi toată discuția)
Obtinere custodie andreea a andreea a Buna ziua! As dori sa stiu ce pot face pt a obtine custodia copilului in situatia in care am divortat la un notariat cand copilul avea 7 ani, custodia fiind ... (vezi toată discuția)