1, se emite decizie de incetare in cazul demisiei, cu atat mai mult cu cat decizia este datata la 2 saptamani intarziere fata de data la care mi-a expirat preavizul ?
2. ce demersuri trebuie sa fac pentru a se corecta data de incetare si sa fie trecuta cea corecta, adica in ziua expirarii preavizului pentru a nu fi acuzat de lucruri ce ar fi putut sa se intample la firma in perioada in care nu mai eram angajat
3. este legala adaugarea acelui text in decizia de incetare, cum ca eu imi asum orice prejudiciu provocat firmei pentru ca nu am ramas pana la finalizarea proiectului si tot odata este specificat ca eu mi-am asumat acest lucru, desi nu mi-am asumat niciodata. Practic decizia de incetare prezinta o "clauza" prin acest text, mie nu imi pare legal, decizia de incetare o vad ca o decizie de incetare, iar mai apoi de ce este raspunzator fiecare se va vedea in contractul de munca si actele aditionale.
4. cum de a putut angajatorul amana cu 2 saptamani inregistrarile de incetare in revisal, demisia nu se inregistreaza la ITM sau revisal ?
Legea prevede ca ,raportul de munca inceteaza la data expirarii termenului de preaviz, dar nu specifica si data cand trebuie emisa/comunicata deciza de incetare a c.i.m.
Legislatia numai in anumite situatii - concediere - prevede continutul deciziei de incetare a c.i.m.
Chiar si fara acea mentiune,se poate angaja raspunderea patrimoniala a dvs. in cazul in care ati cauzat un prejudiciu angajatorului.
2. Nu avem de unde sa stim si ce crede angajatorul dvs cu privire la prejudiciul pe care l-ati acuzat ... de exemplu, daca angajatorul s-a angajat la un proiect, bazandu-se pe un anumit numar de salariati, plecarea unuia dintre ei poate crea un disconfort acestuia si implicit un prejudiciu.
Tocmai de aceea exista si perioada de preaviz, in care angajatorul cauta inlocuitor pentru a nu avea surpriza ca nu are oameni, in rest in lipsa unui act aditional sau a unei specificari in contract in care stau pana la finalizarea unui proiect, am dreptul sa-mi dau demisia cu preaviz oricand.
Corect ?
~ final discuție ~