Buna ziua.Am intrat in preaviz deo saptamana si acum angajatorul a spus ca numai incurc ,chiar daca in cele 4 ore fac tot ce imi cere.Eu initial l-am rugat pe angajator sa lucrez 10 zile cate 8 ore dar mi-a spus ca nu este legal.Acum dupa ce mi-am facut un program ma poate _obliga_sa lucrez 8 ore/zi fara acordul meu.Mentionez ca inca nu am semnat nici preavizul (ce se poate intampla daca nu-l semnez?) pentru ca stiam ca vom fi supusi la sicane de catre angajator.Multumiri celor care vor sa ma ajute.
Ma scuzati dar m-am incurcat din nou.Am studiat toate legile si articolele de lege dar nicaieri nu am gasit unde specifica ca salariul compensator este neimpozabil (brut conform CIM).Deoarece angajatorul nici nu a auzit de salar compensator ar trebui sa stiu unde se stipuleaza ca este neimpozabil.Va multumesc din nou pentru ajutor.
1. Salariile compensatorii se adauga pe statul de plata din luna cand se face plata si sunt impozabile.
2. Pentru ele:
- angajatorul plateste CAS, CASS, Fd. conc.medicale, Fd. risc si acc., comision ITM si nu plateste Somaj si Fd. garantare;
- salariatului i se retine: CAS, CASS, impozit si nu se retine Somaj
3. Baza legala: Codul fiscal, art.55(4), lit.j), Legea 95/2006, art.257(6) si OUG 98/1999, art.28, 29, 32(1).