avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Durata de munca in preavizul la concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Durata de munca in preavizul la concediere

Buna ziua.Am intrat in preaviz deo saptamana si acum angajatorul a spus ca numai incurc ,chiar daca in cele 4 ore fac tot ce imi cere.Eu initial l-am rugat pe angajator sa lucrez 10 zile cate 8 ore dar mi-a spus ca nu este legal.Acum dupa ce mi-am facut un program ma poate _obliga_sa lucrez 8 ore/zi fara acordul meu.Mentionez ca inca nu am semnat nici preavizul (ce se poate intampla daca nu-l semnez?) pentru ca stiam ca vom fi supusi la sicane de catre angajator.Multumiri celor care vor sa ma ajute.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:40, 9 Noiembrie 2009
Va multumesc.Ca intotdeauna dvs.tudorvaleriu un raspuns ffff competent si de mare ajutor.
Ma scuzati dar m-am incurcat din nou.Am studiat toate legile si articolele de lege dar nicaieri nu am gasit unde specifica ca salariul compensator este neimpozabil (brut conform CIM).Deoarece angajatorul nici nu a auzit de salar compensator ar trebui sa stiu unde se stipuleaza ca este neimpozabil.Va multumesc din nou pentru ajutor.
1. Salariile compensatorii se adauga pe statul de plata din luna cand se face plata si sunt impozabile.
2. Pentru ele:
- angajatorul plateste CAS, CASS, Fd. conc.medicale, Fd. risc si acc., comision ITM si nu plateste Somaj si Fd. garantare;
- salariatului i se retine: CAS, CASS, impozit si nu se retine Somaj
3. Baza legala: Codul fiscal, art.55(4), lit.j), Legea 95/2006, art.257(6) si OUG 98/1999, art.28, 29, 32(1).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetarea activitatii ContSters128609 ContSters128609 Am si eu o situatie sau o problema mai bine zis,daca mi s-a incetat activitatea conf.art.65 alin.1 CM,incepand cu 1feb.2010,pana la aceasta data am fost in ... (vezi toată discuția)
Drepturile mele in cazul unui preaviz dat de angajator myky32 myky32 buna seara.am o problema.acum 2 zile am primit din partea conducerii companiei unde lucrez o decizie prin care am fost informat ca firma isi restrange ... (vezi toată discuția)
Pot primi indemnizatie de somaj?(1) Tinaya Tinaya Lucrez la o firma de aproape 2 ani de zile,iar in decursul zilei de ieri am avut frumoasa surpriza sa fim anuntati ca firma se va inchide din motive ... (vezi toată discuția)