avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2008 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie pentru cresterea copilului

Buna ziua, ma numesc Iuliana sunt din Galati si va rog frumos daca puteti sa ma ajutati. Sunt insarcinata in 4 luni, am mici probleme cu sarcina si sunt in somaj. Problema e ca in luna aprilie 2010 termin somajul si cam in aceeasi perioada ar trebui sa nasc. Ce trebuie sa fac sa-mi prelungesc somajul? Un concediu medical? Nu as vrea sa pierd aceea indemnizatie. Ma puteti sfatui dumneavoastra?
Cel mai recent răspuns: demenyandreea35 , utilizator 17:21, 13 Noiembrie 2009
Dupa parerea mea nu ar trebui sa intampinati probleme chiar daca veti naste in cursul lunii mai 2010, intrucat pentru a beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului este necesar sa realizati venituri profesionale supuse impozitarii pentru ultimele 12 luni anterioare datei de nastere a copilului (adica perioada aprilie 2009 -aprilie 2010).

Sanatate multa!
Nu pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului daca sunt in somaj din luna aprilie 2009? (posibil doar o alocatie?)
Ba da, veti beneficia de indemnizatie crestere copil, in suma de 600 lei lunar, la care se va adauga alocatia copilului, in cuantum de 200 lei lunar. Depuneti la AJOFM certificatul de concediu maternitate(prenatal, apoi postnatal), iar in aceasta perioada, se suspenda acordarea indemnizatiei de somaj si ca urmare, veti beneficia fara probleme de indemnizatie crestere copil.
Buna ziua.ma numesc Andreea si sunt din Brasov.As dori sa stiu ce masuri pot lua in cazul in care se intarzie sau se uita plata salariilor pentru lunile urmatoare.Mentionez ca sunt insarcinata in luna 4, si unele din colege au primit deja acest raspuns legat de leafa, motivatia fiind ca firma e in prag de faliment.Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In somaj si apoi gravida monica.d monica.d Buna, ma numesc monica si incepand cu 1 august 2009 sunt in somaj. La cateva saptamani dupa, am aflat ca sunt insarcinata si la ecograf in saptamana 10 de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere copil lala1307 lala1307 Am si eu o dilema..sunt insarcinata in 7 luni si lucrez la o societate de telefonie fixa de 6 luni..ar trebui sa intru in concediu prenatal incepand cu 31 ... (vezi toată discuția)
Insarcinata in timpul concediului de crestere copil pana la 2 ani ioana.manuela76 ioana.manuela76 buna ziua! am ramas insarcinata pe perioada somajului si am beneficiat de cele 90 de zile de concediu medical 2014- 2015, pana ce am intrat in concediu ... (vezi toată discuția)