Buna ziua, ma numesc Iuliana sunt din Galati si va rog frumos daca puteti sa ma ajutati. Sunt insarcinata in 4 luni, am mici probleme cu sarcina si sunt in somaj. Problema e ca in luna aprilie 2010 termin somajul si cam in aceeasi perioada ar trebui sa nasc. Ce trebuie sa fac sa-mi prelungesc somajul? Un concediu medical? Nu as vrea sa pierd aceea indemnizatie. Ma puteti sfatui dumneavoastra?
Dupa parerea mea nu ar trebui sa intampinati probleme chiar daca veti naste in cursul lunii mai 2010, intrucat pentru a beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului este necesar sa realizati venituri profesionale supuse impozitarii pentru ultimele 12 luni anterioare datei de nastere a copilului (adica perioada aprilie 2009 -aprilie 2010).
Ba da, veti beneficia de indemnizatie crestere copil, in suma de 600 lei lunar, la care se va adauga alocatia copilului, in cuantum de 200 lei lunar. Depuneti la AJOFM certificatul de concediu maternitate(prenatal, apoi postnatal), iar in aceasta perioada, se suspenda acordarea indemnizatiei de somaj si ca urmare, veti beneficia fara probleme de indemnizatie crestere copil.
Buna ziua.ma numesc Andreea si sunt din Brasov.As dori sa stiu ce masuri pot lua in cazul in care se intarzie sau se uita plata salariilor pentru lunile urmatoare.Mentionez ca sunt insarcinata in luna 4, si unele din colege au primit deja acest raspuns legat de leafa, motivatia fiind ca firma e in prag de faliment.Va multumesc.