avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 283 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere penala pentru un lucrator constructii
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere penala pentru un lucrator constructii

Buna ziua.
Recent, a venit cineva la mine sa imi niveleze terenul si desi i-am spus sa nu se bage intr-o anumita zona ca tnu e nevoie, el a intrat acolo si a produs multiple pagube. Ca si martor am un alt muncitor care a mai lucrat la mine si stie cum era inainte si care a vazut stricaciunile.
Stiti, va rog, ce masuri pot lua impotriva acestui om ?
Mentionez ca nu am primit nici o factura/bon fiscal pentru munca prestata

Multumesc,
Mihai Boncalo.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 17:06, 2 Septembrie 2018
Daca nu aveti intocmit un contract de prestari servicii nu aveti cum sa il trageti la raspundere, dimpotriva, dvs. puteti fi amendat pentru angajarea unei persoane fizice pentru executarea unei lucrari fara forme legale iar amenda este substantiala.
In cazul in care ii veti face o reclamatie la politie sau in instanta pentru distrugere primul lucru pe care pe care trebuie sa il prezentati este forma legala prin care l-ati angajat sa va efectueze lucrarea.
Trebuia sa il supravegheati pe perioada executarii lucrarii, nu doar sa ii spuneti "nu ai voie in zona asta si asta".
De factura sau bon nu mai vorbim din moment ce nu ati incheiat contract cu el.
Avea firma sau era PF?
nu avea nici o forma legala din pacate
este vorba de nivelarea si insamantarea a aprox 100 mp. Trebuie sa fac contract initial neaparat pentru asa ceva sau doar ar trebui sa imi dea un bon/factura la final ?
Nu ati mentionat ce calitate avea persoana care v-a insamantat terenul, era persoan fizica sau persoana juridica?
Pentru a va elibera bon/factura la final trebuie sa fie PJ, sa detina casa de marcat, etc.
Daca era PF nu poate elibera bon/factura si atunci trebuia sa ii incheiati un contract individual de munca potrivit prevederilor codului muncii.
Pentru prejudiciul cauzat raspundea patrimonial, adica il puteati da in judecata sa va despagubeasca in cazul in care nu era de acord sa va despagubeasca de bunavoie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bon fiscal la service auto Bajinaru Ramona Bajinaru Ramona Service auto presteaza servicii catre persoane fizice. Factura este intocmita pe persoana fizica iar incasarea se face peste doua luni de la o societate de ... (vezi toată discuția)
Activitatea de agent imobiliar (intreprinere individuala) necesita utilizarea casei de marcat fiscale,? unde se incadreaza aceasta functie/meserie/profesie? florinbc florinbc Doresc sa infiintez o II avand activ. principala - tranzactii imobiliare. Precizez ca am lucrat in domeniu ,SC agentie SRL unde se emiteau bonuri fiscale, ... (vezi toată discuția)
Incasare avans ... chitanta, factura, bon fiscal? 1cbastian 1cbastian Buna ziua, sunt [b]PFA [/b](norma de venit, [b]neplatitor TVA[/b]) - servicii informatice ... dezvoltare pagini web - si am urmatoarele nelamuriri ceea ce ... (vezi toată discuția)