avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1110 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Raspundere penala in caz de boala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Raspundere penala in caz de boala

Buna ziua, as avea urmatoarea intrebare. Cum trebuie procedat in situatia in care o persoana care urmeaza sa fie judecata are probleme psihice( incearca sa se sinucida fiind internat la spital in coma, unde i se descopera si anumite probleme psihice). Exista vreun penitenciar sau sectie speciala ptr asa ceva sau doar se amana procesul?
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 00:42, 5 Septembrie 2018
Instanta poate dispune efectuarea unei expertize psihiatrice la IML dar este nevoie de acceptul persoanei care urmeaza a fi expertizata.
Si in caz ca la expertiza i se descopera probleme psihice ce se intampla in general mai departe? avand in vedere ca este si recidivist... doar se amana sau se poate executa pedeapsa intr-o sectie speciala?

POPA GHEORGHE a scris:

Instanta poate dispune efectuarea unei expertize psihiatrice la IML dar este nevoie de acceptul persoanei care urmeaza a fi expertizata.

Nu avem de unde sti ce va dispune instanta de judecata. In functie de toate datele existente in dosar, instanta este singura in masura sa dispuna.
Nu toti sinucigasii sunt iresponsabili. Multi suspecti de infractiuni grave doresc sa se sinucida dupa ce sunt arestati, dandu-si seama de ce au facut si de ce-i asteapta. De aceea olandezii au luat masuri speciale pentru a nu oferi modalitati de sinucidere celor arestati (celulele sunt concepute special pentru a impiedica sinuciderile, de ex. detinutii nu pot trage singuri apa la WC, ci trebuie sa apese pe buton si sa vorbeasca cu personalul inchisorii).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunica mea in varsta de 85 ani a fost violata si batuta dragosh2_alone20 dragosh2_alone20 Buna ziua, Bunica a mea fost batuta si violata de o persoana de 48 ani.In urma loviriilor aramas cu fata plina de echimoze si vanatai si pe langa aceste din ... (vezi toată discuția)
Art. 109, alin. 3 - unde și În ce condiȚii își execută pedeapsa un bolnav psihic aflat sub tratament psihiatric`?? Dapix Dapix Art. 109, alin. (3) din NCP, \"Dacă persoana obligată la tratament este condamnată la o pedeapsă privativă de libertate, tratamentul se efectuează şi ... (vezi toată discuția)
Instigare la sinucidere si santaj alexandru_vl alexandru_vl Buna seara! Am o mare problema, pe care nu as vrea sa o las balta! Fratele meu s-a sinucis acum doua luni din cauza nenorocitei pe care o iubea! Asta o spun ... (vezi toată discuția)