avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... DESPRE SOMAJ
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

DESPRE SOMAJ

Buna ziua. Ar trebui sa fiu in somaj din luna iunie 2009(pe 26 iunie mi-a incetat contractul de munca).Am asteptat doua luni sa mi se trimita adeverinta de somaj care desi intarziata era si gresita. Am cerut alta care a sosit peste o luna.Tin sa mentionez ca firma la care am fost angajata este din Bucuresti si am tinut legatura doar prin e-mail cu angajatele de la resurse umane.Cand in sfarsit am ajuns la AJOFM Galati mi s-a spus ca nu sunt depuse delaratiile din 2006. Am cerut iar informatii la firma mi s-a spus ca in 2006 erau alte angajate la resurse umane
care nu si-au facut treaba si ca actualele angajate nu pot face nimic.Au trecut 4 luni de zile de cand ma duc cu vorba iar eu nu-mi pot lua somajul.E legal???
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 12:34, 9 Noiembrie 2009
faceti o sesizare la itm

cei de la somaj ar trebui sa va primeasca dosarul, indiferent de situatia firmei in 2006. mergeti in audienta la seful de serviciu si daca nu va rezolva problema solicitati un raspuns scris pt motivarea respingerii dosarului.

puteti solicita fostului angajator despagubiri proportionale cu prejudiciul produs pt ca nu puteti primi somaj din urma, doar incepand cu data depunerii dosarului in situatia dvs
Intrucat angajatorul are responsabilitatea pentru declaratiile transmise si OP-urile platite, si nu dvs. faceti sesizare la ITM, trimiteti mail la ANOFM [ link extern ] .

Ar trebui sa actionati in instanta angajatorul pentru ca din iunie si pana acum dvs. ati pierdut indemnizatia somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anexa 11 completata de angajator incorect,necesara pt dosar de somaj. cristinne104 cristinne104 Buna ziua, Pt.dosarul de somaj,mai aveam nevoie de anexa 11 de la penultimul angajator,mai exact de 2 luni de cotizatie.Aceasta adeverinta a fost completata ... (vezi toată discuția)
Unde se poate face o reclamatie unei angajate a ajofm? leonte.adia leonte.adia Buna ziua, De o luna de zile incerc sa imi depun dosarul de somaj, dar o angajata a AJOFM Hunedoara din exces de zel sau lipsa de interes ma tot plimba ... (vezi toată discuția)
Procedura ridicare dosar somaj gabrielle_24 gabrielle_24 Buna ziua, Ma confrunt si eu cu urmatoarea situatie. Pe 29 noiembrie am depus dosajul de somaj si maine, adica pe 15 dec ar trebui sa ma duc sa pun prima ... (vezi toată discuția)