avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1286 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tatăl fetei intenționează să îmi ceară pensie ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tatăl fetei intenționează să îmi ceară pensie alimentară retroactiv. Este posibil așa ceva dacă fata a absolvit facultatea în urmă cu 12 ani?

Buna seara! Ma confrunt cu o mare problema pentru mine....v-as ruga un sfat! Eu am platit pentru copilul meu pensie alimentara pana la 18 ani apoi n, pentru ca locuiam in conditii de sot si sotie cu tatal ei, cu alte cuvinte ne impacasem desi in fapt eram divortati, pensia a fost sistata caci tatal ei nu a inaintat in instanta cerere de prelungire a pensiei, desi ea si-a continuat studiile absolvind o facultate. Asta se intampla in urma cu 12 ani. Eu sunt pensionara, si pana acum 6 luni locuiam impreuna si eram ca o familie, lucrurile au degenerat iar acum tatal ei intentioneaza sa ceara ( in instanta probabil) pensia alimentara restanta din anii de studiu ai fiicei. Este posibil asa ceva? Sau fiica mea poate face acest lucru? Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 5 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: cuziamusia , utilizator 01:49, 14 Septembrie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Nu poate sa o ceara nici fiica nici altcineva.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Păi, nu-mi dați și mie? :)
Căci și eu sunt la fel de străină de pensia aceea precum este și cel ce vorbește acum (tatăl fetei). Creditorul pensiei era fiica dvs. Nu tatăl ei. Sau, altfel spus, îi datorați lui pensie, cam la fel cum mi-ați datora și mie. Adică deloc!

După împlinirea vârstei de 18 ani, pensia putea să fie cerută de fiica dvs. - aflată în continuarea studiilor. Și aceasta dacă-i trebuia la vremea când studia. Dacă nu a cerut-o, înseamnă că nu avut nevoie de ea.

Oricum, din cele ce povestiți, pare că ați mâncat - vorba aceea - din același strachină. (posibil motiv pentru care fiica dvs. nu a cerut în bani ceea ce primea în natură: casă, masă, călcat, spălat și ce mai prestați pentru ea).

Iar după 12 ani este prescrisă. Mie îmi par simple „amenințări”, fără sorți de îzbândă.
Ultima modificare: Marți, 4 Septembrie 2018
romascanu, moderator
Multumesc foarte mult.
Multumesc din suflet.
nu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara pentru copil plecat in strainatate Adi99 Adi99 Cand am plecat definitiv in strainatate, copiii erau minori si tatalui lor i se retinea lunar pensia alimentara convenita. Cand fiica cea mare a implinit 18 ... (vezi toată discuția)
Restante plata pensie alimentara ro4teen ro4teen Buna ziua In luna Decembrie 2009 am introdus o cerere de marire a pensiei alimentara care s-a rezolvat favorabil, marirea a fost admisa.In cerere am cerut ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara dupa 18 ani buna ziua,sotul meu are o fica dintr-o casatorie anterioara care a implinit 18 ani in 20 martie 2011,as dorii sa-mi spuneti in ce conditii este obligat in ... (vezi toată discuția)