avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Drepturi de imagine!!!
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Drepturi de imagine!!!

Buna ziua!
Ma aflu intr-o mica dilema si sper sa ma lamureasca si pe mine cineva in legatura c u posibilitatea obtinerii unor drepturi de imagine.
Lucrez in cadrul unei companii destul de cunoscute si in urma cu ceva timp am fost oarecum "fortat" sa fac o fotografie ... care a aparut ulterior pe prima pagina a unui catalog, in cateva ziare, siteul oficial si pe bannere in toata tara.
Mentionez ca nu s-a semnat niciun contract de imagine (daca stiam despre ce este vorba ceream sa semnez atunci, asta daca erau de acord :D).
PS: INTREBAREA MEA ESTE: Ce as putea sa fac in acest caz?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Talk Partners , Consilier juridic 11:08, 24 Noiembrie 2009
Buna ziua !
O notificare catre firma care s- a folosit de imaginea dumneavoastra, solicitandu- le ceea ce doriti( despaubiri, retragrea cataloagelor, daca mai este posibil, plata utilizarii imaginii si in ce cuantum doriti).
dar in cazul in care firma refuza plata despagubirilor, pot sa cer acest lucru in instanta?
o zi buna.
Depinde foarte mult de contractul pe care il aveti cu firma la care lucrati (presupun ca ei v-au "fortat" sa pozati :) ). In cazul in care aveti contract de drepturi de autor prin care cesionati exclusiv toate lucrarile, inclusiv imaginea, ma tem ca nu mai aveti nimic de facut. Mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de proprietate vs drept la imagine tanguera tanguera Buna seara Ma confrunt cu o dilema pe care sper sa ma ajutati sa o rezolv. Am trimis cateva fotografii in vederea alegerii si utilizarii uneia dintre ... (vezi toată discuția)
Drepturi de autor in fotografia comerciala alexpascariu alexpascariu Buna ziua! Sunt fotograf si realizez personal imagini cu diferite obiective turistice din orasul meu (doar exterior), pe care mai apoi le folosesc pentru ... (vezi toată discuția)
Contract de cesiune koeni koeni Se poate cesiona executarea lucrarilor de contabilitate (legal si fiscal)! Am contracte incheiate cu clienti dar din anumite motive nu ma incadrez in termen. ... (vezi toată discuția)