Se poate cesiona executarea lucrarilor de contabilitate (legal si fiscal)! Am contracte incheiate cu clienti dar din anumite motive nu ma incadrez in termen. A-si vrea sa cesionez lucrarile fara sa desfac contractele incheiate. Se poate face acest lucru? Are cineva un model de contract.? Ce trebuie neaparat stipulat intr-un astfel de contract!
Ar trebui incheiat un contract intre noua firma de contabilitate si client.
Totusi, daca clientul isi da acceptul in scris se poate ca noua firma de contabilitate sa se ocupe de aceste lucrari.
Multumesc pt. raspuns. Ideea ar fi sa nu pierd clientii respectivi. responsabil pentru executarea lucrarilor raman eu. Este legal acest lucru? Am primit acest sfat de la CECCAR. prima ora am gandit la un contract de colaborare dar acolo mi sa spus ca nu este corect!
Sa mai intalnit cineva cu un astfel de caz?
Nu este nicio problema daca in contract exista aceasta clauza.
In mod normal ar trebui ca beneficiarul serviciului sa fie de acord.Dar, daca exista o clauza in contract nu vad care sa fie problema.
Este ca si cum firma noua de contabilitate ar fi angajata dvs., ca sa dam exemplu, ca si un contabil in cadrul firmei dvs.
Nu stiu ce reglementari aveti in domeniu.Dar, parerea mea ar fi sa va indice ei in baza carui text de lege nu ati avea dreptul.
Mai conteaza mult si daca tineti o contabilitate care este net superioara celorlate firme si firma dvs. a fost angajata tocmai pentru aceste calitati deosebite.
Nu stiu nici cum arata contractul si multe alte aspecte care ar putea fi relevante.
Insa, daca clientul este de acord nu exista nicio problema.Adica se poate incheia un act aditional la contract.
Daca se merita puteti plati si un avocat care sa se ocupe de problema legalitatii colaborarii.Ei au spus ca nu este corect nu ca este nelegal...
Avocatul poate sa dicute direct cu ei si sa lamureasca situatia.
daca in contractul dvs incheiat cu SC-urile nu aveti clauze referitoate la concesionare -este bine. Dvs incheieati contracte cu subcontractori , dar atentie sunteti raspunzator de lucrarea efectuata de acestia.
succes in acticvitatea dvs.
Multumesc pentru raspunsuri! Dilema mea provine din faptul ca sunt persoana fizica autorizata. Nu am voie sa angajez un alt contabil. Daca cesionez lucrarea ( tot pentru un PFA) se poate interpreta ca o angajare? Voi putea deduce cheltuiala la calcularea impozitului pe venit?