Bună seara, am făcut o sesizare la ITM Timiș, legată de locul de muncă la care am lucrat. Am primit inapoi ca răspuns acelasi lucru pe care eu l-am scris în sesizare,lucru care atestă că își fac treaba superficial. Problema mea acum e alta. Am plecat cu preaviz și legal ar fi trebuit să primesc adeverința care arată toate reținerile și contrbuțiile care au fost plătite. Eu nu am primit această adeverință iar din ce susțin domnii de la ITM compania la care am lucrat le-a prezentat un exemplar al acestui document semnat în dreptul numelui meu. Eu nu am semnat și nici măcar nu am văzut o asemenea hârtie. Dacă intradevăr există inseamnă că altcineva a semnat în numele meu. Consider că acest lucru nu este legal. Ați putea să îmi spuneți dumneavoastră se consideră fals/ uz de fals și ce aș putea face? Vă mulțumesc anticipat.
Fă o cerere la ITM să ţi se dea o copie după document.
Dacă observi că semnatura nu îţi aparţine, poţi face o plângere pentru falsificarea semnăturii.
Să presupunem că este o semnătură falsă... având în vedere că nu ai fost păgubită cu nimic prin semnarea în fals, s-ar putea ca făptuitorul sau firma să primească doar o simplă amendă administrativă.
Ai făcut o cerere la firma la care ai lucrat şi ei au refuzat să-ţi dea adeverinţa?
Dacă nu ai făcut, mi-e greu să înţeleg ce interes ai în toată povestea asta?
E o simplă întrebare. Eşti luptătoare pentru justiţie sau doar vrei să le faci rău din dorinţă de răzbunare?
julia72
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Bună dimineața, mulțumesc mult pentru răspuns. Nu este dorința de răzbunare. Vreau ca legile să fie respectate. Vreau să se știe când oamenii au ceva de spus și să le fie respectate drepturile. Nu am fost pagubita în nici un fel însă nici nu pot fi de acord cu ce face compania și probabil nu e singura. Dacă tac mâine vor face la fel, vor semna în numele altora, cine știe ce acte. Atât timp cât acest lucru nu este legal, nu pot fi de acord cu așa ceva. Își permit să facă ce vor și își bat joc de oameni pentru că mulți nu au curajul să spună de problemele cu care se confrunta la locurile de muncă. E un drept al nostru pe care trebuie să-l folosim. Să le aducem la cunoștință că legile sunt legi pentru toată lumea și trebuiesc respectate.
Va mulțumesc încă odată, cu stima.
Iulia