avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 221 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am depus două plângeri penale în 2017 și nu știu ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am depus două plângeri penale în 2017 și nu știu în ce stadiu sunt cercetările. Ce pot face?

Buna ziua, in luna mai 2017 prin e-mail am depus la parchetul de pe langa judecatorie o plangere penala inpotriva unui medic care m-a dat afara din spital, lasandu-ma astfel fara tratament.
In noiembrie 2017 am depus la politie o plangere penala pentru purtare abuziva impotriva directorului meu (care este si consilier judetean) .Dosarul pentr a dooua plangere, si-a urmat cursul la politie si am inteles ca prin luna ianuarie anul acesta a fost trimis la parchet. Pentru prima plangere nu am fost contactat niciodata nici de politie nici de parchet. Pentru a doua plangere, de cand dosarul a fost trimis la parchet nu mai stiu nimic Pe prcursul treceri timpului, am facut si trimis catre Parchet, prin e-mail, mai multe adrese prin care am cerut sa mi se conmunice in ce stadiu al cercetarior se afla dosarele intocmite in urma plangerilor mele,, Parchetul a confirmat primirea prin e- mail a adreselor dar nu mi-au dat nici un raspuns. Ce pot face in acest caz pentru ca dosarele sa-si urmeze cursul ?
Ultima modificare: Luni, 10 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 18:13, 5 Septembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă activitatea de urmărire penală nu se îndeplinește într-o durată rezonabilă, se poate face contestație, solicitându-se accelerarea procedurii. Contestația poate fi introdusă de către persoana vătămată după cel puțin un an de la începerea urmăririi penale, pentru cauzele aflate în cursul urmăririi penale. Competența de soluționare a contestației aparține judecătorului de drepturi și libertăți de la instanța căreia i-ar reveni competența să judece cauza în primă instanță. Contestația se formulează în scris și va cuprinde:
a) numele, prenumele, domiciliul sau reședința persoanei fizice, respectiv denumirea și sediul persoanei juridice, precum și calitatea în cauză a persoanei fizice sau juridice care întocmește cererea;
b) numele și calitatea celui care reprezintă partea în proces, iar în cazul reprezentării prin avocat, numele acestuia și sediul profesional;
c) adresa de corespondență;
d) denumirea parchetului sau a instanței și numărul dosarului;
e) motivele de fapt și de drept pe care se întemeiază contestația;
f) data și semnătura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tergiversarea dosarelor penale andirom andirom Buna seara, am nevoie de un sfat. Sunt un tata singur, am o fetita de 5 ani cu domiciliul la mine de mai bine de un an, dupa prima instanta. Mama copilului a ... (vezi toată discuția)
Tergiversarea unui dosar la parchet tzepeche tzepeche Buna seara! In martie 2016 am facut o plangere penala la Parchet, in mai 2016 am fost chemat la politie pentru declaratie iar de atunci si pana acum nu am ... (vezi toată discuția)
Termen stadiu de cercetare penala Narcisa_ Narcisa_ 1) De la data depunerii unei plangeri penale, organul de cercetare penala are un termen anumit pentru solutionare a cercetarii penale? In cat timp trebuie sa ... (vezi toată discuția)