Buna ziua, in luna mai 2017 prin e-mail am depus la parchetul de pe langa judecatorie o plangere penala inpotriva unui medic care m-a dat afara din spital, lasandu-ma astfel fara tratament.
In noiembrie 2017 am depus la politie o plangere penala pentru purtare abuziva impotriva directorului meu (care este si consilier judetean) .Dosarul pentr a dooua plangere, si-a urmat cursul la politie si am inteles ca prin luna ianuarie anul acesta a fost trimis la parchet. Pentru prima plangere nu am fost contactat niciodata nici de politie nici de parchet. Pentru a doua plangere, de cand dosarul a fost trimis la parchet nu mai stiu nimic Pe prcursul treceri timpului, am facut si trimis catre Parchet, prin e-mail, mai multe adrese prin care am cerut sa mi se conmunice in ce stadiu al cercetarior se afla dosarele intocmite in urma plangerilor mele,, Parchetul a confirmat primirea prin e- mail a adreselor dar nu mi-au dat nici un raspuns. Ce pot face in acest caz pentru ca dosarele sa-si urmeze cursul ?
trandafir2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Dacă activitatea de urmărire penală nu se îndeplinește într-o durată rezonabilă, se poate face contestație, solicitându-se accelerarea procedurii. Contestația poate fi introdusă de către persoana vătămată după cel puțin un an de la începerea urmăririi penale, pentru cauzele aflate în cursul urmăririi penale. Competența de soluționare a contestației aparține judecătorului de drepturi și libertăți de la instanța căreia i-ar reveni competența să judece cauza în primă instanță. Contestația se formulează în scris și va cuprinde:
a) numele, prenumele, domiciliul sau reședința persoanei fizice, respectiv denumirea și sediul persoanei juridice, precum și calitatea în cauză a persoanei fizice sau juridice care întocmește cererea;
b) numele și calitatea celui care reprezintă partea în proces, iar în cazul reprezentării prin avocat, numele acestuia și sediul profesional;
c) adresa de corespondență;
d) denumirea parchetului sau a instanței și numărul dosarului;
e) motivele de fapt și de drept pe care se întemeiază contestația;
f) data și semnătura.