S-a emis o decizie de concediere individuala cu un preaviz de 20 de zile lucratoare. In perioada previzului nu sunt primit la lucru de catre angajator. Ce pot face eu in aceasta situatie? Daca patronul emite o decie de concediere pentru motive disciplinare si n u mai pot beneficia de somaj?
Daca in preavizul primit este specificat in scris ca prezenta dvs nu este obligatorie pe perioada preavizului, atunci nu ati avea de ce sa va faceti probleme (oricum este dreptul angajatului sa absenteze 4 ore pe zi in perioada preavizului in cazul concedierii). Daca nu aveti in scris nimic, atunci mergeti la serviciu in mod normal pana la expirarea preavizului. Daca nu vi se permite accesul, pentru inceput, mergeti la ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) si povestiti (in scris) situatia in care va aflati, solicitandu-le ajutorul.
In preaviz este scris ca pot absenta 4 ore de la programul de lucru in vederea cautarii unui loc de munca. Ce pot face in afra de petitia adesata ITM-ului?
Preavizul
ramona800
am primit preavizul in aceasta saptamana, dar mi s-a comunicat ca de luni pot sa nu mai merg la munca. decizia de preaviz este semnata de mine si manager pana ... (vezi toată discuția)