avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... modalitate deschidere proces pentru concediat art.65
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

modalitate deschidere proces pentru concediat art.65

in urma cu doua luni am fost concediat cu art 65.Firma pe care eram angajat a angajat in urma cu putin timp pe cineva cu aceasi titulatura.."inginer mecanic".As dori sa stiu daca pot deschide proces si care sunt sansele de castig.Mentionez ca firma pe care am fost angajat are doar 12 angajati,fara sa produca nimic deoarece patronul are peste 15 firme in aceasi locatie si doar unule din ele realizeaza productie, restul sunt numai cu angajati,cate 10,15 pe o firma.Totodata nu am avut /semnat niciodata fisa postului ;in orice pozitie eram in firma era numire numai verbala.Orice raspuns care ma poate ajuta...,multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:37, 9 Noiembrie 2009
Contestatia prin care solictati anularea deciziei de concediere se poate promova in termen de 30 de zile de la comunicarea deciziei.daca mai sunteti in termen puteti face actiune la Tribunalul din raza caruia domiciliati.faptul ca au angajat pe altcineva pe acelasi post poate duce la concluzia ca reorganizarea postului dvs. nu a fost reala si efectiva...pentru un raspuns lacazul concret apelati la un avocat
Au trecut deja 30 de zile....Eu ma intrebam daca e legal sa angajeze pe aceasi pozitie pe cineva dupa nici 2 luni de zile.
bogdandan a scris:

Au trecut deja 30 de zile....Eu ma intrebam daca e legal sa angajeze pe aceasi pozitie pe cineva dupa nici 2 luni de zile.


Este legal sa angajeze din nou pe aceeasi pozitie o alta persoana ... in acest caz, inseamna ca a reinfiintat postul si de aceea a fost angajat cineva.

Daca au trecut 30 de zile de la data comuniciarii deciziei de concediere, atunci nu mai puteti face nimic intrucat cererea dvs va fi respinsa ca tardiv depusa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La cat timp se poate face angajare, dupa o concediere individuala? ionuca ionuca La cat timp se poate face angajare, dupa o concediere individuala? (vezi toată discuția)
Deptul la somaj eralu75 eralu75 Lucrez de patru ani la o firma ca lucrator comercial.Acum 2 luni patronul a decis sa inchirieze spatiul unei banci,urmand ca ulterior sa deschida magazinul in ... (vezi toată discuția)
Cum se poate anula decizia de concediere pe motive ce nu țin de persoana salariatului? IonelDn IonelDn Buna ziua! Ce sanse sunt pentru a anula decizia de concediere pe motive economice, reorganizare a societatii si a schimbarilor tehnologice? Suntem un nr. de ... (vezi toată discuția)