avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie Italia
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie Italia

Sotia mea a lucrat in Italia 2 ani cu forme legale cu un salariu de 900 de euro/luna.
Ea este pensionara in Romania si in 29 octombrie implineste virsta de 65 ani...!
Stiti care este baza de calcul in acest sens...!?
Multumesc anticipat!?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:52, 6 Septembrie 2018
1. Conditia principala pe care trebuie să o îndeplinească o persoană pentru a i se lua în calcul vechimea dintr-un alt stat este aceea să fi lucrat mai mult de un an în acel stat cu acte în regulă (cu contract de muncă).

2. Pensia comunitară – află cum poți beneficia de pensie pentru anii lucrați în alte state UE
[ link extern ] /

www.avocatnet.ro/articol_472...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De ce nu primesc nimic la sporul de vechime pt anii lucrati in italia la pensia din romania? Buliga Finica Buliga Finica Sint pensionara pt limita de virsta din noiembrie 2017 pt 20ani lucrati in Romania.Am lucrat 7ani in Italia cu contribute .Azi am primit o noua decizie cu anii ... (vezi toată discuția)
Se pot adauga anii lucrati in romania celor lucrati in strainatate? ContSters59529 ContSters59529 Am lucrat inRomania intre 1965 si 1971. In total 6 ani cu carnet munca. Am plecat din tara iar in strainatate, unde acum am domiciliul, am lucrat 18 ani apoi ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! violettamarinescu violettamarinescu Va rog sa-mi spuneti, pentru o vechime de 5 ani in Italia, pe ce perioada am dreptul sa primesc somajul si ce suma? Mentionez ca am lucrat ca batanta, cu un ... (vezi toată discuția)