Am primit ieri 4.09. 2018 de la ANAF decizie de impunere ptr anul 2013 pentru plata CASS din venit obtinut prin cedare imobil pentru chirie.
Din cate am inteles OUG 88/2013 a fost semnat in septembrie 2013 dar a intrat in vigoare de la 1 Ianuarie 2014 . In anul 2014 am platit CASS trimestrial dar nu inteleg de ce aceasta decizie retroactive acum in 2018 ptr anul in 2013. Ma puteti ajuta cu o lamurire?
Pentru deciziile de impunere nu este stabilit prin lege un termen de trimitere ci doar termen de plata sau de contestare pentru cel ce o primeste. Aceste nu produc efecte daca se depaseste termenul de prescriptie de 5 ani.
Daca suma stabilita credeti ca nu e corecta, contestati-o in termenul stabilit in decizie. Altfel, trebuie sa o platiti pentru ca va fi inscrisa in fisa pe care o avem fiecare la ANAF.
Va multumesc pentru promptitudinea raspunsului.Sa inteleg CA aceasta OUG se aplica retroactiv? Daca s a hotarat sa se plateasca CASS pe chirii incepand cu data de 01.01.2014 de ce trebuie sa platesc si pentru 2013?