avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... suspendare CIM si durata concediu legal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

suspendare CIM si durata concediu legal

Buna ziua,

In cazul in care contractele de munca ale salariatilor sunt suspendate pentru lipsa activitatii in sezonul rece, conform art. 52 alin.1 lit. c, lunile in care acest contract este suspendar se scad la calcului duratei concediului de odihna? Daca da, va rog care este temeiul legal?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:10, 6 Septembrie 2018
Perioadele de "somaj tehnic" nu se iau in considerare , decat daca sunt prevazute prin legi speciale, prin contractul colectiv de munca aplicabil, prin contracte individuale de munca sau prin regulamente interne. ...

Vedeti art.145 alin.4 C.mun. si art.49 alin.3 C.mun.
Multumesc...insa la ITM sustin ca nu se scade perioada de somaj tehnic din durata concediului legal...si imi cer dovada achitatii concediului legal pentru cei caror le-a incetat CIM-ul si au fost in somaj tehnic.. care poate fi valoarea amenzii?
Pe ce act normativ se bazeaza cand au spus asa ceva ?

Vi s-a trasat ca masura ?
Da, am ca masura dovada achitatii CIM pentru cei carora le-a incetat CIM-ul, darau avut somaj tehnic 3 luni si imediat dupa reluarea activitatii si-au solicitat incetarea CIM ....de aceea intreb care ar putea fi cuantumul amenzii, deoarece noi nu le-am luat in calcul acea perioada pentru concediul legal...
Pe codul muncii se bazeaza ei...de aceea am o mare dilema...
Amenda este de la 5.000 lei la 10.000 lei, art.23 din Legea 108/1999.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Efectuare c.o. in perioada de preaviz elam elam BUNA DIMINEATA! In perioada de preaviz (concediere colectiva), salariatul poate sa isi ia zile de concediu de odihna? Multumesc! (vezi toată discuția)
Concediu fara plata AndradaCristu AndradaCristu Buna seara, daca ma poate ajuta cineva cu o informatie: exista posibilitatea ca angajatorul sa ii propuna angajatului concediu fara plata pentru o perioada ... (vezi toată discuția)
Legislatia muncii rodicris rodicris Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca un angajat care timp de 6 luni ( compania neavand de lucru ) sta acasa platit cu 75 %, dar in acelasi timp contractul de ... (vezi toată discuția)