avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... contracte civile de prestari servicii
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

contracte civile de prestari servicii

Buna ziua la toata lumea!

am o intrebare legata de contractele civile de prestari servicii. On ONG pentru a plati vorbitori la un seminar trebuie sa incheie cu ei contracte civile de prestari servicii din cate am inteles. Intrebarea mea ar fi daca din suma respectiva trebuie sa le retinem si contributiile pentru casa de pensii, asigurari de sanatate si asigurari sociale, plus impozitul de 16%? Sau doar impozitul?
Mersi!
Cristina
Cel mai recent răspuns: christii , utilizator 10:56, 5 Aprilie 2006
Daca prestatorii au CIM incheiat la alti angajatori, se retine doar impozitul de 16%; daca nu au, se retine si contributia la asigurarile de sanatate.
buna, in primul rand mersi mony pentru informatie. si acum din nou am intrebari legate de contracte civile de prestari servicii: ce se intampla daca persoana care vrei sa-ti presteze un serviciu de instruire pentru cateva zile vine din alta tara? E clar ca trebuie tradus contractul. Ce fac daca este Persoana fizica autorizata in tzara respectiva? si ce fac in cazul in care este doar persoana fizica in tzara respectiva? Daca stiti un loc unde gasesc modele de contracte de genul asta va rog sa ma anuntati. Mersi!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de colaborare geo26 geo26 Buna seara! As vrea sa stiu daca se poate incheia un contract de colaborare ( exemplu: pentru serviciile unui sofer, sau angajarea unei bone) intre o persoana ... (vezi toată discuția)
Contract prestari servicii marcucarolina marcucarolina persoana juridica poate sa faca contract de prestari servicii cu persoane fizice? respectiv sa fac contract de prestari ptr. dansatoare club? o impozitez la ... (vezi toată discuția)
Cum se taxeaza colaborarea intre un srl si o persoana fizica neautorizata intre care se incheie un contract de colaborare acheinic acheinic Buna ziua, As dori sa inchei un contract de colaborare intre un SRL si o persoana fizica neautorizata si as dori sa stiu cum ar trebui taxat acest ... (vezi toată discuția)