avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil

Am ramas insarcinata in luna septembrie 2018 urmand sa nasc in mai 2019. Ultimul contract de munca a fost intre 20.07.2015 - 1.08.2017 dupa care am deschis firma la care sunt asociata din data de 15.09.2017 pana in prezent unde am avut venituri impozabile in valoare de 8500 lei pe perioada 15.09.2017-01.09.2018. Intrebarea este : pentru a beneficia de indemnizatie pt crestere copil este necesar sa fac contract de munca din data prezenta pana ce se va naste copilul, sau ce am din urma este suficient ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:04, 7 Septembrie 2018
Iunie 2017 - mai 2019 este perioada eligibila pentru CCC.

In speta, pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC trebuie sa aveti realizate, in perioada de mai sus, timp de cel puţin 12 luni venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, supuse impozitului pe venit .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de crestere a copilului Anna2017 Anna2017 Buna ziua ! Sunt insarcinata in 13 saptamani si lucrez la locul actual de munca din 22 decembrie 2016. Urmeaza sa nasc in luna noiembrie 2017. Pot beneficia ... (vezi toată discuția)
Buna seara! tidna1-mofsyt-Gywhyk tidna1-mofsyt-Gywhyk As dori sa știu cum se calculează indemnizația pentru creșterea copilului deci eu am lucrat in 2017 din luna a 6a pana in luna a 9 apoi am făcut pauza in ... (vezi toată discuția)
Indemnizația pentru cresterea copilului Daniela27r Daniela27r Bună ziua! Am lucrat din 2015 pana in 2016 la un magazin dupa nu am mai lucrat ,acum în luna iunie trebuie sa nasc !imi puteti spune daca as putea sa iau ... (vezi toată discuția)