avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosar penal pentru conducere cu permisul suspendat ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosar penal pentru conducere cu permisul suspendat finalizat cu RUP și 60 de zile de muncă în folosul comunității. Trebuie să le fac dacă s-a renunțat la urmărirea penală, și dacă da, am vreo șansă sau vreo portiță prin care să pot scăpa de ele?

Buna Ziua ,am si eu o problema ,iar eu cum nu am avut niciodata probleme de genul ,sunt in pom iar pom-ul in spatiu.
In Ianuarie 2018 mi'sa suspendat dreptul de a conduce pe 60 zile ,cu dovada circulatie pe 15 zile. dupa cele 15 zile ,am uitat pur si simplu de dovada ,ca a expirat,m-am urcat la volan si m-a oprit politia Rutiera.Mi-au facut Dosar Penal pentru Conducerea unui autovehicul cu Dreptul De a Conduce Suspendat.

Dupa ce am stat 6 Luni degeaba ,in sfarsit domnul de la Udriste Bucuresti a plasat dosar-ul catre Judecatoria Sector 1.Bun pana aici.
Situatia sta in felul urmator:
1. Pe data de 05.07.2018 imi vine acasa prin posta :Dispun "500 Lei taxe judiciare + 60 Zile Nerenumerate in folosul comunitatii.
2. pe data de 16.08.2018 imi vine acasa prin posta Citatie : " sunteti citat in data de 22.08.2018 in calitate de Intimat pentru :Confirmare Renuntare Urmarire Penala". Bun Ma prezint am spus ca sunt de acord cu "NUP" .
3. In data de 03.09.2018 Sa Admis Cererea de Renuntare la urmarire penala .iar dosar-ul sa inchis cu
"Document: Încheiere finală (dezinvestire) 03.09.2018"
acum vine partea de intrebari :

1. Daca Sa renuntat definitiv la urmarirea penala iar dosar-ul a fost inchis,trebuie sa mai fac cele 60 Zile Munca in folosul comunitatii ?
2.Daca trebuie sa fac acele 60 zile de munca in folosul comunitatii ,am vre-o sansa sau vre-o portita in care sa pot scapa de ele ? Ma refer : Le pot platii cumva,sau pot face vre-o cerere sa platesc o amenda in locul lor ?
3. Cum imi pot si care este Procedura sa imi pot Ridica Permis-ul ?
4. Taxele Judiciare le-am achitat deja ,Acum sa-mi pot ridica permis-ul trebuie sa iau vre-un act de la judecatorie sau de pe la Politia Rutiera?
va rog sa ma ajutati.
las si un link cu Dosar-ul de pe portal Just.

[ link extern ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Daca confirma instanta, va puteti ridica permisul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua am fost implicat intr-un accident rutier pe data de ... ionvcristian ionvcristian Buna ziua am fost implicat intr-un accident rutier pe data de 14 iun 2019 rutier eu fiind soferul de taxi ma aflam in statia stb ulterior au venit 2 cetateni ... (vezi toată discuția)
Bună dimineața, am fost oprit de politie pe 21.08.2022 eu am ... Galma Galma Bună dimineața, am fost oprit de politie pe 21.08.2022 eu am fost depistat de aparatul radar pe raza județului Iași cu o viteza de 105 km pe ora mi s-a ... (vezi toată discuția)
Pe ce durata se suspenda permisul si ce trebuie sa fac? julius05 julius05 Acum 4 luni mi a fost ridicat permisul cand am fost gasit conducand sub influenta alcoolului respectiv la proba cu etilotestul 0,53 in aerul expirat la prima ... (vezi toată discuția)