Stiam ca exista obligativitatea introducerii zilelelor libere platite pentru evenimente in familie in CCM.
La societetatea unde m-am angajat de curand nu sunt trecute efectiv zilele, ci se specifica ca se pot negocia individual. Colega de dinainte spune ca nu mai este legea care obliga angajatorul sa se ralieze la CCM la nivel national, ca de ceva ani este la nivel de patronate decizia.
In mediul privat nu exista obligativitate, incheierea contractelor se face in baza negocierii,
CCM se negociaza intre sindicat si angajator iar contractul individual de munca intre angajat si angajator.
Contractul individual poate contine drepturi mai multe decat cele din CCM, ex. masina, telefon, echipamente IT, abonament la sala, piscina, etc.
In cazul in care in CCM se specifica ca zilele pentru evenimente familiale se negociaza individual atunci trebuie sa negociati.
Pentru sistemul bugetar exista legislatie specifica.
Zile libere
c_andreea
Buna ziua, spuneti-mi va rog daca exista o lege cu privire la zilele libere luate pentru evenimente gen nunta, in cazul in care in contractul de nunta nu se ... (vezi toată discuția)
Ccm - firma
ContSters60781
Luna aceasta imi expira CCM - la nivel de firma si nu mai sunt sigura ce am de facut.
Trebuie sa merg la ITM pentru inregistrarea urmatorului, ca pana ... (vezi toată discuția)