avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... am blocat masina unui vecin
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

am blocat masina unui vecin

De 15 ani parchez masina in acelasi loc.De ceva vreme un vecin o parcheaza pe locul meu cand il gaseste liber(cand sunt eu la serviciu).Desi l-am rugat frumos sa-si gaseasca alt loc de parcare...refuza sa o parcheze in alta parte.Mentionez ca locurile de parcare nu sunt cumparate sau inchiriate de la primaria orasului si se afla in spatele blocului,intr-o fundatura.Faptul ca mi-am parcat masina la 50 de cm de portbagajul lui se numeste,fireste, ca l-am blocat.A sunat la 112 si a chemat un echipaj de politie,care m-a rugat sa imi mut masina de acolo.Dar amenda nu mi-a dat.Ce spune Legea (codul rutier) despre blocarea unui masini,care nu este pe carosabil sau pe un drum public?
Legea nu spune nimic despre blocarea unei masini, daca aceasta masina nu este parcata pe un loc platit, este vorba doar despre bun simt...insa din cate imi dau seama din ceea ce ne-ati expus pe scurt, se pare ca acest bun simt lipseste vecinului dvs. Va propun totusi sa incercati gasirea unei solutii amiabile...
Multumesc f. mult pt. raspuns.Acest vecin dintr-o eroare a juns sa locuiasca la bloc,in oras.Locul lui era in padure, dar.....Si desi eu si familia mea am primit educatia sec.XX,adica mult bun simt ,se pare ca acum este un mare inconvenient pt. noi, sa avem educatie si bun simt.Eu doream sa stiu daca legea spune ca am incalcat vreo regula, ca sunt pasibila de amenda, de blocarea rotilor sau de tractarea masinii.
Inteleg ca locul nu este marcat ? Sa stiti ca nu merge "Am parcat de 15 ani acolo"...Primul venit primul parcat.
eu vorbeam de ce spune legea.Nu de legea junglei,cum imi sugerati dv.Daca vecinul este atat de "destept" si a ocupat acel loc si eu am parcat unde am gasit loc liber...in fundul masinii lui.Si pt. ca nu incalc nicio lege...este ok.pt. mine
si daca locul era marcat ce se intampla?Marcajul ala nu semnifica nimic.Decat daca era platit la Consiliul sau Primarie.Pe mine ma interesa parea unui cadru juridic.

Alte discuții în legătură

Injurii și amenințări din cauza parcării. pot depune plângere penală împotriva celui care mi le adresează? Stefan97 Stefan97 Buna ziua ! Am fost injurat si amenintat in repetate randuri de catre patronul unui magazin , deoarece refuz sa imi parchez masina in alta parte decat in fata ... (vezi toată discuția)
Pot fi reclamate la poliție mașinile care sunt parcate pe loc ... iamchaos iamchaos Pot fi reclamate la poliție mașinile care sunt parcate pe loc de parcare, dar blochează trotuarul cu partea din spate a mașinii? În zona mea, a ajuns ... (vezi toată discuția)
Ridicare vehicul abandonat agsimona agsimona Buna ziua. Locuiesc la parter. Fix sub geamurile mele parcheaza vecinii masini, unii din ei daca ar putea ar intra cu masina la mine in casa. Din cauza ... (vezi toată discuția)