avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... am blocat masina unui vecin
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

am blocat masina unui vecin

De 15 ani parchez masina in acelasi loc.De ceva vreme un vecin o parcheaza pe locul meu cand il gaseste liber(cand sunt eu la serviciu).Desi l-am rugat frumos sa-si gaseasca alt loc de parcare...refuza sa o parcheze in alta parte.Mentionez ca locurile de parcare nu sunt cumparate sau inchiriate de la primaria orasului si se afla in spatele blocului,intr-o fundatura.Faptul ca mi-am parcat masina la 50 de cm de portbagajul lui se numeste,fireste, ca l-am blocat.A sunat la 112 si a chemat un echipaj de politie,care m-a rugat sa imi mut masina de acolo.Dar amenda nu mi-a dat.Ce spune Legea (codul rutier) despre blocarea unui masini,care nu este pe carosabil sau pe un drum public?
Chiar nu intelegeti ? Faptul ca dvs parcati acolo de 150 ani nu va da nici un drept asupra acelui loc, daca dvs considerati normal sa parcati "in fundul lui" inseamna ca e OK majoritatea romanilor asta ar face si de aia sintem unde sintem ca nivel de civilizatie.

gamezcdr a scris:

Chiar nu intelegeti ? Faptul ca dvs parcati acolo de 150 ani nu va da nici un drept asupra acelui loc, daca dvs considerati normal sa parcati "in fundul lui" inseamna ca e OK majoritatea romanilor asta ar face si de aia sintem unde sintem ca nivel de civilizatie.

Subscriu la părerea domnului... Nu aveţi niciun drept asupra acelui loc de parcare, deoarece nu plătiţi nimic pentru el şi nici nu se află în proprietatea dumneavoastră.
Încercaţi cumva să închiriaţi acest loc şi dacă nu se poate... asta e. Trageţi maşina în altă parte. Poate că dacă mai faceţi gestul cu blocarea, s-ar putea să aveţi şi dumneavoastră neplăceri, dintre acestea amintind roţi cu cauciucuri tăiate, parbrize sparte, zgârîieturi pe uşi şi lista poate continua.
NU încurajez sub nicio formă un astfel de comportament, e complet ilegal şi degradant, însă... se poate întâmpla. Mai ales dacă dumneavoastră aveţi vreo maşină mai acătării şi respectivul are o maşină mai vechiuţă aşa...
Ultima modificare: Marți, 10 Noiembrie 2009
eugen68octavian, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Injurii și amenințări din cauza parcării. pot depune plângere penală împotriva celui care mi le adresează? Stefan97 Stefan97 Buna ziua ! Am fost injurat si amenintat in repetate randuri de catre patronul unui magazin , deoarece refuz sa imi parchez masina in alta parte decat in fata ... (vezi toată discuția)
Pot fi reclamate la poliție mașinile care sunt parcate pe loc ... iamchaos iamchaos Pot fi reclamate la poliție mașinile care sunt parcate pe loc de parcare, dar blochează trotuarul cu partea din spate a mașinii? În zona mea, a ajuns ... (vezi toată discuția)
Ridicare vehicul abandonat agsimona agsimona Buna ziua. Locuiesc la parter. Fix sub geamurile mele parcheaza vecinii masini, unii din ei daca ar putea ar intra cu masina la mine in casa. Din cauza ... (vezi toată discuția)