avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Urmează să-mi recunosc copilul, dar mama lui vrea ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Urmează să-mi recunosc copilul, dar mama lui vrea să poarte numele ei de familie. Ce pot face ca să-l trec pe numele meu?

Buna seara. Am un copil cu o femeie in care nu sunt casatorit cu ea. Nu am fost sa recunosc copilul. Am facut testul de paternitate dar ea acum vrea sa recunosc copilul dar numele de familie al copilului sa ramana numele ei de familie . Eu vreau sa poarte numele meu de familie . Intrebarea mea este ce pot face ca sa trec copilul pe numele meu chiar daca ea nu mai doreste sa poarte numele meu si vrea sa il recunosc dar sa ramana cu numele ei ? Copilul are doar o luna de cand s-a nascut. Va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 10 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 07:07, 9 Septembrie 2018
Buna seara,
Recunoasterea o puteti face prin declaratie pe proprie raspundere la orice notar.
Pentru nume s-ar putea sa ajungeti in instanta.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am înțeles ce vrea ea.

Nu prea am înțeles, exact, ce vreți dvs.
Vreți să recunoașteți acest copil? E simplu. Ține de voința dvs. de a semna o declarație.

Vreți să-l recunoașteți doar dacă ...? /Nu vreți să-l recunoașteți decât dacă ...? (urmat de condiții precum: să-i schimbați și numele totodată?)
Este așa de important numele în acest moment?

Ceea ce doriți dvs. - în legătură de numele de familie - se poate rezolva într-un pas doi. (cu ajutorul instanței, dacă altminteri nu se poate).
Totul este să vreți să faceți mai întâi dvs. primul pas (recunoașterea).
Ultima modificare: Duminică, 9 Septembrie 2018
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa recunosc paternitatea ContSters80880 ContSters80880 Salutare Am nevoie de un sfat in legatura cu problema mea: in urma unei relatii cu o femeie casatorita a rezultat un copil.Copilul a fost conceput pana sa se ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o intrebare, tocmai am incheiat o relatie de concubinaj, ... gLa991 gLa991 buna ziua, am o intrebare, tocmai am incheiat o relatie de concubinaj, de cativa ani, iar fosta e insarcinata in 8.5-9 luni...dupa o perioada foarte ok, a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua !am aflat de 3 ani că am un copil care va face 13 ... George o George o Buna ziua !am aflat de 3 ani că am un copil care va face 13 ani și se află in plasament,ce pot face ? Nu îmi poartă numele? (vezi toată discuția)