avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ajutor de somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ajutor de somaj

Dar ca absolvent de Medicina septembrie 2009 pot sa primesc ajutor de somaj daca nu o sa fiu medic rezident. In luna octombrie 2008 mi-am dat demisia dupa ce am lucrat 2 luni jumatate ca sa-mi pot continua studiile.In aceste conditii mai pot solicita ajutor de somaj .Va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 9 Noiembrie 2009
agino_med, utilizator
Cel mai recent răspuns: Isa Radov , Consultant resurse umane 14:46, 9 Noiembrie 2009
Mai intai, este necesar ca perioada lucrata sa fi fost facuta in baza unui contract individual de munca (CIM).

Faptul ca ati lucrat in vacanta nu va asigura stagiul minim necesar ptr a putea beneficia de somaj (min. 12 luni lucrate in ultimele 24 luni).

Mai mult, perioada in care ati fi putut solicita acordarea indemnizatiei de somaj a expirat, ea fiind de 12 luni de la data la care s-a produs concedierea/incetarea CIM.

Daca CIM a incetat ptr ca dvs v-ati dat demisia sau cu acordul partilor, atunci nu aveti dreptul la somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de maternitate alunixa alunixa Buna ziua. De la 1 ianuarie 2005 si pana la 1 septembrie 2010 am lucrat in aceeasi institutie. Incepand cu data de 1 septembrie 2010 mi-am depus demisia si CIM ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie de somaj? lumifatu lumifatu Buna ziua, in perioada 18 septembrie 2009-05 octombrie 2011, am fost angajata intr-o firma dar in aceasta perioada am avut 6 luni concediu medical dupa cum ... (vezi toată discuția)
Concediere ady09 ady09 va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema. sunt angajat cu contract pe perioada determinata in cadrul unei primariii si mi s-a emis un preaviz de desfacere ... (vezi toată discuția)