Buna ziua,
As vrea sa stiu in caz de divort in ce conditii pot obtine custodie deplina, daca tatal nu s-a implicat deloc in cresterea copilului, nu are bunuri pe numele lui, nu a contribuit financiar la cresterea acestuia. Este vorba despre un copilas de 8 luni. Casatoria a fost mai mult sau mai putin facuta pentu copil. Exista neintelegeri in ce priveste buna crestere a copilui, siguranta si sanatatea acestuia. (E.g cum ar trebui imbracat de gros , ce temperatura ar trebui sa existe in casa..., cum ar trebui sa fie imbracat afara, igiena etc) Tin sa precizez ca tatal consuma alcool regulat si de cele mai multe ori discutiile normale dintre soti degenereaza si se soldeaza cu certuri, ridicarea tonului de fata cu copilul ( din partea tatalui ); m-a chiar dat afara din casa de cateva ori, casa fiind pe numele fratelui sau. O data mi s-a impus sa plec fara copil, desi am refuzat. Mi-a spus sa las copilul in patut si sa parasesc incinta, tarziu dupa miezul noptii. Nu vrea sa renunte la drepturile parentale si ma ameninta ca va lupta pt acestea. Are venituri incerte, in sensul ca are un salar minim pe economie la firma lui , iar profitul oscileaza. Nu cred ca si-ar permite sa sa se intretina atat pe el cat si pe copil.
Ce-ar fi de facut?
Este greu de spus daca ati putea obtine custodie exclusiva dar ati putea avea sanse in functie de tot ce va fi la judecata.
Incercati sa va angajati un avocat care sa speculeze tot ce va fi in favoarea dvs.
Este bine sa va consilieze avocatul inca de acum chiar daca nu veti deschide procesul imediat.O sa va spuna avocatul de ce este bine asa.
Fara avocat nu va cotez cu sanse la.custodie exclusiva.
Il puteti da in judecata. Puteti inregistra scenele de violenta, ar fi bine sa aveti si martori care sa confirme aceste aspecte. Cu toate acestea, doar in cazuri extreme instanta acorda custodia exclusiva, doar daca tatal este violent cu copilul, nu cu dvs.
Deși, astfel cum
colegii mei au învederat, șansele de a obține exercitarea autorității părintești în mod exclusiv nu sunt îmbucurătoare, cu siguranță veți obține stabilirea locuinței minorului la domiciliul dvs, deci practic de facto oricum dvs vă veți ocupa realmente de minor, urmând ca tatăl să vă plătească pensie alimentară.
Luați legătura cu un avocat, pentru a vă edifica sub toate aspectele.