avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Mutare proces divort si custodie copil la Bucuresti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mutare proces divort si custodie copil la Bucuresti

Buna ziua! Sunt casatorit cu sotia mea de 3 ani si avem un copil de 2 ani si jumatate impreuna. Sotia mai are un copil din prima casatorie. Noi am locuit in Bucuresti, dar, sotia mea a plecat cu copiii la Satu Mare si a depus actiunea de divort la Judecatoria Carei. Este normal si legal? Daca da, cum pot muta procesul la Bucuresti? Mentinonez ca lucrez in Bucuresti si nu pot pleca la Carei ori de cate ori trebuie, am aici serviciul plus atatea cheltuieli pe drum. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 10:45, 10 Septembrie 2018
Puteți invoca prin întâmpinare excepția lipsei competenței teritoriale a Judecătoriei Carei, solicitând strămutarea cauzei la Judecătoria din sectorul în care ați avut ultimul domiciliu comun, cf art 914 CPC.
Da, trebuie formulata intampinare si sa precizati si motivele in fapt si in drept.
Pentru a va fructifica sansele si sa ajunga procesul la Bucuresti puteti apela la avocat pentru redactarea intampinarii in conditii legale.
Trebuie foarte bine gandita intampinarea de avocat desi sanse aveti...
Si probe trebuie solicitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara ! - competenta teritoriala schimbare domiciliu minor Evelyina Evelyina Sunt divortata si am un copil de 3 ani,domiciliul copilului este la mine. Eu sunt plecata in afara la munca iar minorul se afla in grija fostului sot. Am aflat ... (vezi toată discuția)
Competenta teritoriala-art. 607 cod procedura civila ujiman ujiman Sunt parat intr-un proces de divort cu minor, cererea fiind introdusa in octombrie 2011, cu judecarea fondului in octombrie 2012. Sotia a introdus-o in orasul ... (vezi toată discuția)
Intampinare fara semnatura paratului matekevin matekevin Paratul a depus intampinarea prin fax in ziua dezbaterii. Intampinarea a fost semnat numai de avocat care avea inputernicire numai pentru redactare. Ce ... (vezi toată discuția)