Am o boxa sub casa scării de ceva timp, mai exact de cand am cumparat apart. în 2010. Stiu ca este un bun comun, al tuturor propietarilor blocului, dar pana acum nimeni nu a avut vreo cerință asupra ei. De 2 săpt un nou propietar, a cumpărat recent un apart in bloc, dorește să depoziteze bunurile sale în această boxă, dar cu eliberarea bunurilor mele, dorește sa fie unicul propietar, iar mie sa-mi arunce bunurile. Specific ca în momentul de față nu sunt în țară, și nu pot discuta personal cu dânsul. Ce pot face în această situație? La cine pot apela ptr ca bunurile mele să nu fie evacuate? I-am spus că în momentul în care revin in țară ii eliberez acel spațiu, dar nu ne putem înțelege. Mulțumesc anticipat.
De regula, un astfel de spatiu este considerat parte comuna exclusiv pentru coproprietarii care utilizeaza aceasta utilitate in conformitate cu proiectul cladirii.
Exista posibilitatea atribuirii acestui spatiu in folosinta exclusiva, prin decizie adoptata de catre adunarea generala a asociatiei de proprietari, cu o majoritate de doua treimi din numarul coproprietarilor si al cotelor-parti.
Cu alte cuvinte, ca sa inteleg, trebuie făcută o întrunire a asociației de proprietari care să voteze în favoarea mea. Cam greu de realizat acest lucru, având în vedere că nu mă pot prezenta personal, plus că nu are cine mă reprezenta, ( nu sunt in tara) ar trebui făcută și o listă cu persoanele de partea mea.
In cazul in care mi se vor evacua acele lucruri, și nu mai intru in posesia lor, chiar nu se poate face nimic apoi? Mulțumesc anticipat.
Daca este spatiu parte comuna aceasta este accesibila tuturor proprietarilor
Proprietarul nu are dreptul sa schimbe destinatia si aspectul partii comune fara acceptul vecinior si al asociatiei de proprietari
Partea comuna din condominiu poate fi exclusiv utilizata de catre un proprietar cu acordul vecinilor si prin incheiere de contract de inchiriere
Puteti notifica oficial vecinul sa nu indeparteze bunurile dv sau eventual sa le asigure pana reveniti dv sau persoana mandatata de dv sa preia bunurile dv
Spatiu comun - boxa
camism
In urma cu aproximativ 5 ani am cumparat un apartament intr-un bloc de locuinte. Tot atunci am primit un spatiu intr-o boxa, spatiu pe care il impart cu ... (vezi toată discuția)