avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Alcool la volan, vătămare corporală din culpa și ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Alcool la volan, vătămare corporală din culpa și fuga de la locul accidentului. Ce mă așteaptă?

Bună ziua, in luna iunie pe data de 29 noapte, eu și cu prietenul meu am băut foarte mult, eu fiind sub stare de ebrietate avansata, am plecat cu mașina amandoi.. făcând un accident destul de grav, dând într-un capăt de pod,eu fiind aruncat din mașină din aer aterizând pe iarba, prietenul meu a rămas în masina conștient, când m am trezit de pe jos, m am dus și l am întrebat dacă este bine, el raspunzandu mi ca " da ", m am speriat extrem de rău și am fugit, ca după care, fiind noaptea, sa mă pierd în pădure, ajungând după 4 ore aproximativ înapoi la fața locului, prietenul meu a fost transportat la spital fiind identificat cu rani ușoare, eu suflând in fiola, după cele 4 ore aveam 0.35 in aerul expirat,dar mirosul din gura era extrem de tare. Ajungând și eu la spital , am aflat că prietenul meu este la terapie intensivă, după ce fost operat cu hemoragie interna, scoasă splina si multe altele în corp puse înapoi, le a avut mutate din cauza centurii, nu îmi venea să cred, polițiști și medici au spus că era conștient și vorbea, dar după analize au aflat că era foarte grav in interior. nu mi venea să cred cat de prost am putut sa fiu sa fac așa ceva.. după 2 zile de comă indusă a fost transportat la un spital județene de urgente, unde a stat 2 săptămâni ,după fiind externat, acum este pe picioare, îmi pare extrem de rău pentru ce am făcut și sunt recunoscător lui Dumnezeu că nu am omorât pe nimeni... Am fost inconștient..
Precizez că am 19 ani, carnetul îl aveam de 1 an și 2 luni, fără antecedente penale, prietenul meu nu va depune plângere, am fost cooperant când am venit înapoi la locul accidentului.Asa sa știu în aproximație, cu o apărare buna, ce pedeapsa? Va veni plata pentru operatii sau doar pentru spitalizare? Daca da, cam cat? Eu ii voi plati tot. Doamne ajuta că nu am omorât pe nimeni, cu toate că eu ar fii trebuit să mor... De 2 luni nu știu nimic, și nu am de la cine să aflu.. deoarece avocatul îmi spune că dosarul nu a fost trimis încă în instanță și că procurori și judecători sunt in concediu până în data de 15. Va rog sa nu mă certați și voi.. mă cert singur in capul meu de atunci..
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: danielleu , utilizator 00:20, 23 Septembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie vazut ce anume infractiuni au fost retinute in sarcina dvs, daca aveti avocat, discutati cu el toate aceste aspecte.

Am dosar pentru vătămare corporală din culpa, fugă de la locul accidentului și alcool la volan. O părere acum?
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Trebuie vazut ce anume infractiuni au fost retinute in sarcina dvs, daca aveti avocat, discutati cu el toate aceste aspecte.

4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca veti fi condamnat la o pedeapsa rezultanta cu inchisoarea si suspendarea executarii sub supraveghere sa fiti multumit, am vazut in situatii similare cu ale dvs si pedepse cu executare in regim de detentie.
Ultima modificare: Vineri, 21 Septembrie 2018
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se va retine concursul de infractiuni. Aveti toate sansele sa luati .... executare. Pacat...pareti cooperant, regretati fapta, aveti dezavantajul de accident cu victime...fuga de la locul accidentului, conducere sub influenta bauturilor alcoolice. Cu un avocat bun si o instanta ... clementa...posibil o suspendare. Insa greu. Cat despre permis...Uitati o perioada... Va fi anulat.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
In mod normal, ar trebui să iei cu executare, dat sunt și șanse (minime) de suspensare.
Să nu mai conduci niciodată. Nici măcar bicicletă.

SANTIER a scris:

Se va retine concursul de infractiuni. Aveti toate sansele sa luati .... executare. Pacat...pareti cooperant, regretati fapta, aveti dezavantajul de accident cu victime...fuga de la locul accidentului, conducere sub influenta bauturilor alcoolice. Cu un avocat bun si o instanta ... clementa...posibil o suspendare. Insa greu. Cat despre permis...Uitati o perioada... Va fi anulat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar penal pentru conducerea autoturismului sub influenta alcoolului CountPorcula CountPorcula Un prieten a avut miercuri noapte (23:00) un accident in care au fost implicate 2 masini (un renault megane (2003-2008) si un peugeot 307 model destul de nou) ... (vezi toată discuția)
Victima accident rutier criscris2011 criscris2011 Buna ziua, Am fost victima unui accident rutier in data de 3 ianuarie- internata in spital 10 zile, am suferit o interventie chirurgicala - ruptura de ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan+accident minor+fuga de la locul accidentului(parerea lor) Eusebiu Tapuc Eusebiu Tapuc Buna ziua, Pe data de 22.02.2009 am consumat o anumita cantitate de alcool, m-au urcat la volan, am atins cu oglinda autovehicolului meu o alta oglinda a ... (vezi toată discuția)