avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Am plecat la muncă în UK dar aș dori să plătesc ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Am plecat la muncă în UK dar aș dori să plătesc în continuare contribuția pentru pensia de stat și Pilonul II. Cum trebuie să procedez?

Bună seara, la sfârșitul lui 2017 am ajuns la concluzia ca nu pot sa îmi rezolv multele proboeme avute, chiar dacă salariul era cu mult peste medie și am decis sa plec în UK. Am aproape 51 de anu dar vechime doar aproximativ 19 ani. 10 ani nu am avut nevoie sa lucrez iar acum ma gândesc cu groază ca pentru 19 ani nu voi avea cine știe ce pensie. In UK vreau sa raman cat se poate, cat îmi va permite și sănătatea. . dar as dori sa îmi plătesc în continuare contributia pentru pensia de stat și Pilonul II. Cum trebuie sa procedez? Și dacă se poate v-as mai ruga sa îmi spuneți dacă m-ar ajuta sa platesc 5 ani de vechime? Cu stima Petre Daniela
Ultima modificare: Miercuri, 12 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 21:50, 12 Septembrie 2018
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Primul pas este sa incheiati un contract cu Casa de Pensii. Ca sa faceti asta trebuie sa mergeti la cea de care apartineti cu domiciliu (organizarea acestora e pe judete si pe Bucuresti). Daca nu puteti, faceti procura cuiva.

Dupa aceea, lunar, din orice colt al lumii v-ati afla, platiti contibutia stabilita prin contract.
Mulțumesc frumos pentru răspunsul dumneavoastră!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mergeti personal sau prin reprezentant la Casa de Pensii si incheiati un contract. Puteti plati pe ultimi 5 ani de zile din urma. Suma minima e aproape 500 lei/luna. Luati contul si emailul lor si lunar sau trimestrial virati banii in cont si le trimiteti si email cu ordinul de plata scanat.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Septembrie 2018
GermanAlex, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensii facultative pilon 3 coralya50 coralya50 V-as ruga sa-mi spuneti ce dari voi plati la Stat daca imi cer virarea in cont a sumei de aprox. 17500 lei, suma ce reprezinta cotizatia lunara timp de 10 ani ... (vezi toată discuția)
Plata anticipata contributie la pensie dascalumihaita64 dascalumihaita64 buna ziua, va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare: Pot plati anticipat pentru 2 ani contibutia la pilonul 1,astfel incat sa pot iesi la pensie pentru ... (vezi toată discuția)
Pensia luata din munca din strainatate adrian nic. adrian nic. Buna ziua, as dorii sa va intreb,lucrez din martie 2007 in Anglia ca self employed, -liber profesionist-,iar de atunci nu mai contribui cu nimic la fondul de ... (vezi toată discuția)