Bună seara, la sfârșitul lui 2017 am ajuns la concluzia ca nu pot sa îmi rezolv multele proboeme avute, chiar dacă salariul era cu mult peste medie și am decis sa plec în UK. Am aproape 51 de anu dar vechime doar aproximativ 19 ani. 10 ani nu am avut nevoie sa lucrez iar acum ma gândesc cu groază ca pentru 19 ani nu voi avea cine știe ce pensie. In UK vreau sa raman cat se poate, cat îmi va permite și sănătatea. . dar as dori sa îmi plătesc în continuare contributia pentru pensia de stat și Pilonul II. Cum trebuie sa procedez? Și dacă se poate v-as mai ruga sa îmi spuneți dacă m-ar ajuta sa platesc 5 ani de vechime? Cu stima Petre Daniela
Primul pas este sa incheiati un contract cu Casa de Pensii. Ca sa faceti asta trebuie sa mergeti la cea de care apartineti cu domiciliu (organizarea acestora e pe judete si pe Bucuresti). Daca nu puteti, faceti procura cuiva.
Dupa aceea, lunar, din orice colt al lumii v-ati afla, platiti contibutia stabilita prin contract.
GermanAlex
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Mergeti personal sau prin reprezentant la Casa de Pensii si incheiati un contract. Puteti plati pe ultimi 5 ani de zile din urma. Suma minima e aproape 500 lei/luna. Luati contul si emailul lor si lunar sau trimestrial virati banii in cont si le trimiteti si email cu ordinul de plata scanat.