avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am îngrijit o persoană în vârstă, fără ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am îngrijit o persoană în vârstă, fără moștenitori, care urma să treacă imobilul său pe numele meu, însă a decedat înainte de a finaliza acest lucru. Cum l-aș putea dobândi?

Buna ziua,
va deranjez cu rugamintea de a ma indruma in urmatoarea situatie: am ingrijit pe cineva in varsta fara mostenitori si care urma sa treaca imobilul in care locuia pe numele meu.Doar ca batrana a decedat inainte de a finaliza acest lucru si acum nu stiu cum anume ar trebui sa procedez. Exista numerosi martori care stiu ca am ingrijit-o si ca dorea sa treaca imobilul pe numele meu.De inmormantare tot eu m-am ocupat si in continuare de administrarea imobilului care inseamna niste cheltuieli lunare. Batrana a decedat in anul 2014.Cum anume ar trebui sa procedez? Va multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 12 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Buna ziua,
Mostenitorii batranei, daca vor, pot sa va treaca imobilul pe numele dumneavoastra.
Altceva ...

Multumesc pentru raspuns! Batrana nu mai are mostenitori. Era singura.
Ultima modificare: Marți, 11 Septembrie 2018
Maria Margarit, utilizator
5 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu sunt rude pana la gradul 4 inclusiv, mostenirea e vacanta si o va prelua statul,
Puteti considera doar ca ati facut o fapta buna.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti vreun inscris care sa probeze vointa pesoanei pe care ati ingrijit-o , in prezent decedata care sa ateste ceea ce sustineti ?
Spunei omului ce trebuie sa faca . A pierdut timp si bani e chestia asta. Cel mai bine sa-si ia avocat

Alte discuții în legătură

Obtinere proprietate denisa89 denisa89 buna ziua, in cazul in care am folosit un teren pe o perioada de peste 10 ani si nu m-a deranjat nimeni, nu mi-a zis nimeni nimic, pot obtine acel teren prin ... (vezi toată discuția)
Uzucapiunea extratabularã ContSters4579 ContSters4579 Art. 930 Uzucapiunea extratabulară (1) Dreptul de proprietate asupra unui imobil şi dezmembrămintele sale pot fi înscrise în cartea funciară, în ... (vezi toată discuția)
Se poate invoca uzucapiunea intre mostenitori? ionuts1989 ionuts1989 Buna ziua, Pe scurt, este vorba de 4 frati ce au momentan printr-un certificat de mostenitor o cota de 1/8 dintr-un imobil (in urma succesiunii dupa tata). ... (vezi toată discuția)