Buna ziua,
Am incheiat de curand un contract de prestari servicii (in calitate de prestator) cu beneficiarul X. Contractul seamana cu cele pe care le-am mai incheiat cu alte firme pentru aceleasi prestatii dar ceva e diferit. La paragraful despre remuneratie, citez :
"Plata remuneratiei catre prestator se va face exclusiv dupa incasarea facturii de la Z ".
Z este beneficiarul final, X este un intermediar intre mine si Z. Mi se pare neclar, chiar incorect, ca nu se precizeaza dupa cat timp de la efectuarea prestatiei se va face plata. "Numai dupa incasarea facturii" poate insemna o zi sau 20 de ani. L-am intrebat pe X, mi-a dat niste raspunsuri neconvingatoare, incepeau cu "suntem de 20 de ani pe piata", etc. In contractele semnate cu altii, se preciza ca plata se face in n zile dupa prestatie, nu am avut probleme cu ei. Cu X e prima data cand colaborez, am acceptat ideea ca e posibil sa muncesc degeaba dar mi-am asumat riscul.
Nu vreau sa-l numesc pe X din motive demne de inteles. O sa am rabdare sa vad daca ma va plati.
Recunosc ca puteam sa refuz semnarea contractului.
Va intreb pe dvs:
In cazul ipotetic ca nu voi fi platit, as putea ataca contractul?
Daca e posibil, dupa cat timp o pot face? Sau mai direct: at timp sa am rabdare?
Exista ceva in legislatie care s-ar putea aplica in cazul meu?
Va multumesc pentru rabdare.
tgeorgescu
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Prestatorii au risc de intreprinzator (sau ceva similar), adica se poate intampla ca platitorul sa intarzie cu plata sau sa nu plateasca. Puteti cere plata sumelor cuvenite intr-un proces in drept civil, dar cred ca e mai mare daraua ca ocaua.
De fapt ma intereseaza daca riscul de a nu fi platit (de care pomeneam in primul mesaj) este mai mic sau mai mare. Nu cred ca am de gand sa ajung la proces, suma nu-i foarte mare si ce-i mai important, nu depind de ea.