avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tatăl minorului refuză să plătească pensia de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tatăl minorului refuză să plătească pensia de întreținere majorată. Ce pot să fac?

Buna dimineata! Am cerut de curand majorare pensie de intretinere a fiului meu minor, are 12 ani, deoarece tatal lui vine o data la doi ani sa il vada, nu ma ajuta cu nimic, in afara unei pensii minime pe venit, din 2014, dupa o sentinta civila din 2014, era dator la 130 lei, pe motiv ca nu avea un venit dovedit. El s-a recasatorit de 6 ani si de atunci nu ii mai da atentie fiului sau. In iunie cand a venit, a.c., l-am rugat, atat eu, cat si mama mea, sa mai puna si el ceva bani la pensia stabilita, macar pana la 200 lei sa ma ajute lunar, a aprobat de ochii mei si de gura mea, apoi s-a facut nevazut si nu a mai dat nici un ban in plus de atunci. Desi s-a angajat de 3 ani, nu ma ajuta, ultima oara punandu-l in executare acum doi ani. Vreau sa aduc martora pe mama mea in instanta, ca a spus ca mai da bani, poate si pe fiul meu, daca legal poate fi audiat de un judecator? A venit scoala, de-abia am avut bani sa incalt copilul. Ce pot sa fac, va rog sa ma ajutati?
Ultima modificare: Duminică, 5 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator
Dna va c -am manipulează fostul soț dar asta e .Oricum.din punctul meu de vedere greșiți dar pana nu dati cu capul de prag nu va convingeti.Probabil o sa va plateasca o lună,doua-,apoi uita iar negociati,mai pierdeți câteva luni și tot așa.
cu ce greseste, ce greseste ? de ce pierde luni ?
Buna ziua! Din pacate, domnul avocat a avut dreptate! A dat pensie vreo 5 luni, banii din irma, dar mai avea de platit 390 lei. Dar, din pacate, vazand ca nu mai plateste banii in luna decembrie, l-am sunat si m-a anuntat ca nu mai are serviciu, m-a mintit ca s-au facut restructurari, i-am sunat patronul si mi-a zis ca nu s-au facut restructurari, dar angajatul a plecat de acolo. Am simtit ca patronul il acopera, ca m-a mintit ca nu mai lucreaza acolo de 4 ani, dar nu este adevarat! Anul acesta, in martie, instanta a solicitat veniturile de la locul de munca, unde am sunat eu si acestea au venit. Acum, eu nu stiu, daca mai lucreaza acolo cu carte sau nu, dar tatal si patronul lui mi-au zis sa il csut la Itm, sa vad ca nu mai figureaza ca angajat. Acum, ce sa fac? Daca merg la / executor, dar tatal chiar nu o mai fi salariat, nu il mai pot executa. Tatal a trimis doar 15p lei, pe luna decembrie. Ameninta ca nu mai da pensia, ca nu mai are venituri, sau ca va plati si el cat poate. Ce ma sfatuiti acum sa fac, va rog? Multumesc! E posibil sa lucreze la / aceeasi firma, dar fara carte de munca?
Tatal refuza sa imi spuna cum a ramas asa, dintr-o data, fara serviciu? Daca se / faceau restructurari, de ce nu il bagau in somaj?.... Nu ia nici somaj. Daca a fost dat afara de catre angajator, patronul de ce nu recunoaste asta?!.... Sunt mintita si nu stiu acum ce sa mai fac...:( Cum aflu adevarul si ce fac incontinuare?!....
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faceti imediat actiune in instanta pe ordonanata presedintiala si solicitati pensie la nivelul salariului minim pe economie, cu plata acesteia de la data introducerii actiunii.
Ultima modificare: Vineri, 10 Ianuarie 2020
proastasatului, utilizator

Alte discuții în legătură

Ce se intampla cu pensia de intretinere daca hotararea este atacata prin apel? ContSters114133 ContSters114133 buna ziua! in urma hotararii judecatoresti data de prima instanta ,s-a stabilit pensia de intretinere pentru minor in cuantum de 25% din venitul net lunar al ... (vezi toată discuția)
Baza calcul pensie intretinere minor itoma itoma In anul 2007, in urma divortului, instanta a hotarat ca pensia lunara de intretinere pentru minor sa fie in cuantum de 97,50 lei, la vremea aceea salariul ... (vezi toată discuția)
Respingere cerere diminuare pensie intretinere minor ioana-03 ioana-03 Buna ziua, tatal biologic al copilului meu in varsta de 4 ani, a cerut diminuarea pensiei de la 188.25 lunar la 110 lei lunar pe motiv ca din cei 1000 de lei ... (vezi toată discuția)