avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... izolatie acoperis bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

izolatie acoperis bloc

Buna ziua,
Recent s-a facut izolarea acoperisului blocului cu carton si smoala cred, va rog sa imi spuneti cum se impart corect cheltuielile locatarilor din bloc. Este corect ca imparteala sa se faca in fct de suprafata apartamentelor fara a lua in considerare etajul? Cei de la parter si etajul 1 platesc la fel ca cei de la etajul 4, care sunt direct beneficiarii imbunatatirii?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 18:01, 13 Septembrie 2018
Impartirea cheltuielilor comune in condominiu se face in functie de suprafata apartamentului, in mod egal, indiferent de etaj.
Cheltuiala cu reparatia terasi se repartizeaza la toti proprietarii, indiferent etajul, proportional cu suprafata utila a locuintei proprii.
De curiozitate, cam cum "vedeti" dvs. repartizarea acestor cheltuieli, functie de etajul unde sunt locuintele proprietarilor ? Poate ne faceti sa intelegem si noi ceva pe lumea aceasta !
Beneficiarii directi ai terasei sunteti toti proprietarii in aceeasi masura, insa atunci cand apa din ploi /zapezi trece prin terasa, "beneficiarii" directi sunt proprietarii aflati la ultimul nivel, intelegeti? In opinia dvs. acestora ar trebui sa li se repartizeze sume mai mari, sau cum?
Ultima modificare: Joi, 13 Septembrie 2018
Adam Grecu, utilizator
Iata ce prevede dispozitia in vuigoare
HG nr 1588/2007
ECŢIUNEA a 4-a

Repartizarea cheltuielilor pe cota-parte indiviză de proprietate

Art. 43. - Cheltuielile pe cota-parte indiviză de proprietate, în funcţie de suprafaţa utilă a apartamentelor şi a spaţiilor cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă, reprezintă cheltuielile efectuate pentru administrarea, întreţinerea, repararea, exploatarea şi, după caz, consolidarea părţilor de construcţii şi instalaţii din condominiu aflate în proprietate comună.

Art. 44. - (1) Cheltuielile pe cota-parte indiviză de proprietate reprezintă cheltuielile asociaţiei cu privire la proprietatea comună, cu privire la: fondul sau fondurile pentru lucrări de întreţinere, service, reparaţii şi, după caz, de consolidare, reabilitare, eficienţă energetică, modernizare la părţile de construcţii şi instalaţii aflate în şi pe proprietatea comună, astfel cum este descrisă în cartea tehnică a construcţiei şi în acordul de asociere: subsolul; conductele de distribuţie şi coloanele instalaţiilor de apă, canalizare, încălzire, energie electrică; casa scării; podul; spălătoria; uscătoria; terasa; ascensorul; interfonul - partea de instalaţie de pe proprietatea comună; centrala termică proprie; crematoriul; tubulatura de evacuare a deşeurilor menajere; structura de rezistenţă; faţadele; acoperişul şi altele asemenea, conform prevederilor din acordul de asociere; personalul angajat sau contractat al asociaţiei: salarii sau remuneraţii pentru administrator, contabil, casier, instalator, electrician, portar, cheltuieli pentru curăţenie etc; indemnizaţii acordate membrilor asociaţiei de proprietari ori persoanelor alese: preşedintele, membrii comitetului executiv şi ai comisiei de cenzori; prime; credite bancare; contracte sau poliţe de asigurări; alte servicii administrative către proprietatea comună
.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare termica individuala roxy_gri roxy_gri Buna seara! Am citit articolul 3 lg230/2007 insa din pacate nu am inteles, daca la un bloc de 4 etaje, eu locuind la etajul 4 din 4, deci ultimul, si pe ... (vezi toată discuția)
Somatie asociatia de proprietari Stanca81 Stanca81 Buna ziua,   Ma confrunt cu o situatie neobisnuita: in 2008 am achizitionat o locuinta la ultimul etaj al unui bloc din Bucuresti. Balconul locuintei era ... (vezi toată discuția)
Solicitarea de plata in vederea izolatiei teraselor de la penthouse mariusvladut78 mariusvladut78 Buna seara, Am rugamintea sa ma ajutati cu urmatorele informatii. Locuiesc la etajul 4 intr-un bloc nou construit in 2009. Blocul este prevazut cu 8 ... (vezi toată discuția)