Am achizitionat un ghiozdan de la un magazin platind cu cardul , dupa 6 zile acesta s-a rupt, iar cei de la magazin refuza sa-mi returneze banii deoarece nu mai am bonul fiscal eu prezentandu-le doar extrasul de card unde se vede clar tranzactia efectuata catre ei.Au vrut doar sa inlocuiesc produsul cu altul de la ei din magazin.Este legal sa-mi refuze restituirea banilor pe produs, acesta defectandu-se in doar 6 zile?
Imi puteti spune si baza legala.?
Multumesc,
bonul fiscal, factura sau avizul de expeditie sunt documentele legale care fac dovada unei livrari, vanzari, etc., de catre o societate comerciala. conform legii contabilitatii. extrasul de cont face doar dovada platii.
Simplu: Pe bonul fiscal/factura se specifica pe langa data achizitiei, magazinul, suma achitata si denumirea produsului achizitionat. Pe extrasul ala de la card nu-ti arata decat data, comerciantul si suma achitata. In ceea ce-i priveste pe ei, tu ai putea avea uun bon de 80 de lei pentru caramele si sa ceri sa returnezi un rucsac. ;) Ai inteles ideea? Dovada achizitiei se face strict prin prezentarea bonului fiscal sau al facturii fiscale. N-are importanta perioada. Se poate intampla la 5 minute dupa ce ai iesit din magazin, se poate intampla la 30 de zile. Nu ai bonul, nu poti returna produsul, nu poti intocmi nici macar o reclamatie la ANPC neavand dovada achizitiei.
Garantie mixer
ewe
Buna ziua.
Am cumparat in urma cu 6 luni un mixer si s-a stricat. Am primit garantie 2 ani pe acest produs dar am pierdut bonul de casa cu care a fost ... (vezi toată discuția)