avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... refuz returnare bani produs defect
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

refuz returnare bani produs defect

Buna ziua,

Am achizitionat un ghiozdan de la un magazin platind cu cardul , dupa 6 zile acesta s-a rupt, iar cei de la magazin refuza sa-mi returneze banii deoarece nu mai am bonul fiscal eu prezentandu-le doar extrasul de card unde se vede clar tranzactia efectuata catre ei.Au vrut doar sa inlocuiesc produsul cu altul de la ei din magazin.Este legal sa-mi refuze restituirea banilor pe produs, acesta defectandu-se in doar 6 zile?
Imi puteti spune si baza legala.?
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: ctarnoveanu , utilizator 13:21, 28 Septembrie 2018
bonul fiscal, factura sau avizul de expeditie sunt documentele legale care fac dovada unei livrari, vanzari, etc., de catre o societate comerciala. conform legii contabilitatii. extrasul de cont face doar dovada platii.
Simplu: Pe bonul fiscal/factura se specifica pe langa data achizitiei, magazinul, suma achitata si denumirea produsului achizitionat. Pe extrasul ala de la card nu-ti arata decat data, comerciantul si suma achitata. In ceea ce-i priveste pe ei, tu ai putea avea uun bon de 80 de lei pentru caramele si sa ceri sa returnezi un rucsac. ;) Ai inteles ideea? Dovada achizitiei se face strict prin prezentarea bonului fiscal sau al facturii fiscale. N-are importanta perioada. Se poate intampla la 5 minute dupa ce ai iesit din magazin, se poate intampla la 30 de zile. Nu ai bonul, nu poti returna produsul, nu poti intocmi nici macar o reclamatie la ANPC neavand dovada achizitiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua ! am cumparat un produs si vreau sa il schimb cu un ... Ela2021 Ela2021 Buna ziua ! Am cumparat un produs si vreau sa il schimb cu un altul. Am făcut plata cu cardul dar am pierdut bonul fiscal. Pot beneficia de o copie a bonului ... (vezi toată discuția)
Garantie mixer ewe ewe Buna ziua. Am cumparat in urma cu 6 luni un mixer si s-a stricat. Am primit garantie 2 ani pe acest produs dar am pierdut bonul de casa cu care a fost ... (vezi toată discuția)
Opc bucuresti nu mai vrea sa rezolve nimic! Costica33 Costica33 Am cumparat acum o luna un produs pe care in utilizare am realizat ca am dat banii degeaba, e necorespunzator total. Am fost la magazin sa-l returnez la citeva ... (vezi toată discuția)